TO NYE ÅR: Sergio Henao fortsetter karrieren i Team Sky. FOTO: EPA/JAVIER ETXEZARRETA

Henao forlenger med Team Sky

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 1.10.16 10:38

Del på    

Fortsetter karrieren hos britene.

(procycling.no): Colombianske Sergio Henao har vært ettertraktet på overgangsmarkedet i høst. Med sine 240 World Tour-poeng har både Dimension Data og Bahrain Merida vært interessert i signaturen til 28-åringen, for å sikre seg plass i sportens øverste divisjon.

Henao er for øyeblikket ute av konkurranse, etter at han brakk bekkenet under landeveisrittet i OL, men han bekrefter i dag til det sør-amerikanske nettstedet Ciclismo Internacional at karrieren hans fortsetter i Team Sky.

Dermed blir han i det britiske laget ut 2018-sesongen.

Fikk startnekt
Til nettstedet forteller han at han nesten er fullstendig frisk etter den stygge velten i Rio.

– Reknonvalesensen går veldig bra og jeg er nesten 100 prosent. Når det gjelder fremtiden min er det mye som har blitt sagt, men jeg er fortsatt i himmelen for to sesonger til [hos Team Sky], forteller han.

Henao har hatt en god sesong, med pallplasser i både Tour Down Under og Baskerland rundt, men har ikke vært uten kontroverser. Det hele startet i 2014, da han fikk en midlertidig suspensjon av eget lag, og måtte være utenfor konkurranse i tre måneder.

Årsaken var ustabile blodverdier. Saken ble meldt inn til UCI og WADA, og Team Sky startet en intern etterforskning. Konklusjonen ble til slutt at han hadde naturlig høye blodverdier.

Foran Flèche Wallonne i år, fikk imidlertid Henao startnekt. Den uavhengige antidopingenheten Athlete Passport Management Unit (APMU) ønsket en klargjøring fra kolombianeren vedrørende hans biologiske pass.

Henao måtte forklare seg for «uavhengige eksperter», og etter deres konklusjon hadde falt, valgte det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og deres antidopingenhet, CADF (Cycling Anti-Doping Foundation, å ikke forfølge saken videre.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse