AMPUTERT START: Vita Heine og feltet i Skottland fikk kun sykle 65 kilometer. Her i typisk britisk vær i Tour de Yorkshire tidligere i år. Foto: Michael Steele/Getty Images

Heine: – Det var dammer som var en meter dype

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 9.08.19 19:00

Del på    

Tidenes første etappe av Skottland rundt ble avlyst på grunn av voldsomt regnvær.

(procycling.no): Den aller første utgaven av av Women’s Tour of Scotland var ikke velsignet av værgudene. Rittets aller første etappe ble stanset etter 65 kilometer.

«På grunn av ekstreme værforhold har vi dessverre tatt avgjørelsen, sammen med det skotske politiet og andre relevante myndigheter, og avlyser dagens etappe», skriver rittarrangøren på Twitter.

På grunna av store vannmengder i veien var det ikke mulig å fortsette med tanke på rytternes sikkerhet. Vita Heine og det norske landslaget fikk oppleve det skotske været på kroppen.

– Det var store vanndammer som vi syklet gjennom. Det regnet konstant og blåste mye. Arrangøren opplyste at det var dammer som var en meter dype rett i bunnen av dagens siste og lengste stigning, sier Heine til procycling.no.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Cleish Hill, som med sine 2,4 kilometer à 6,1 prosent, var plassert omlag to mil fra mål. Men så langt fikk ikke rytterne komme.

– Vi fikk ikke sett det, men ifølge arrangøren var veien stengt der for trafikk. Det hadde kanskje gått an å omdirigere rittet, men kanskje det hadde vært en utfordring med tanke på trafikksikkerhet, påpeker 34-åringen som dagen før start ble nummer fire på tempoen i EM.

Da avgjørelsen var tatt merket Heine at det egentlig ikke var så dumt.

– Jeg personlig synes det var like greit at det ble stoppet. Etter gårsdagens EM-tempo var jeg noe seig i kroppen og også mentalt kjente jeg meg ikke helt rå på grunn av omstillingen.

På det norske landslaget i Skottland rundt sykler også Stine Borgli, Mie Bjørndal Ottestad, Ingrid Lorvik, Hedda Skogesal Samsing og Emilie Utvik.

Arrangøren melder at slik det ser ut nå er vil lørdagens etappe bli arrangert som planlagt. Den er på 138,7 kilometer og strekker seg fra Perth til Glasgow. Den trolig viktigste etappen finner sted Edinburgh på søndag og avsluttes med lokale runder i den skotske hovedstaden. Etter 117,4 kilometer blir den aller første vinneren av Skotland rundt kåret.

– Vi gleder oss til i morgen og overmorgen. Nå har vi kommet i gang og vi er klare for å være offensive i morgen, lover Heine.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse