Hayman vant Roubaix på sitt 15. forsøk. ©TDWSport.com

Hayman kåret til årets australske syklist

Anders Eia Linnestad
Tips meg

Publisert 18.11.16 18:10

Del på    

Veteranen hedret etter den sensasjonelle seieren i Paris-Roubaix.

(procycling.no): Fredag ble Mathew Hayman tildelt Sir Opperman-trofeet, som er beviset på at han er årets syklist i Australia. Under den årlige prisutdelingen, Cycling Australia Awards, mottok han også prisen for årets mannlige syklist.

Prisdrysset er en naturlig konsekvens av at 38-åringen har gjennomført sin beste sesong noen sinne, hvor den svært overraskende seieren i Paris-Roubaix var det store høydepunktet.

– Livet mitt har forandret seg etter seieren, og den gjorde egentlig karrieren min komplett. Jeg er mye mer selvsikker når jeg sykler ritt nå, for jeg føler ikke lenger at jeg må bevise noe, sier Hayman, ifølge Cyclingnews.com.

Orica-BikeExchange-rytteren ble bare den andre australier til å vinne monumentet da han slo Tom Boonen på oppløpet i veldromen i Roubaix. Stuart O’Grady var den første i 2007.

Etter triumfen fullførte han også Tour de France for første gang i karrieren.

– Av en eller annen grunn har 2016 blitt klimakset i min karriere. Å vinne Paris-Roubaix og fullføre Tour de France er drømmer som har gått i oppfyllese, sier Hayman, som slo Richie Porte og Michael Matthews i kampen om prisen.

En Orica-rytter stakk også av med prisen for årets kvinnelige syklist i Australia. 35 år gamle Katrin Garfoot (Orica-AIS) ble tildelt trofeet etter å ha gjennomført en av sine aller beste sesonger. Veteranen vant blant annet bronse på VM-tempoen i Qatar.

 

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse