PÅ PODIET: Sindre Haugsvær (IK Hero) ble nummer to på den siste etappen av Tour of Maroc. Hero bet godt fra seg og sikret seg fem topp ti-plasseringer i løpet av de ti etappene i rittet. FOTO: IK Hero

Haugsvær nære UCI-seier i Marokko

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 15.04.19 10:42

Del på    

Ble nummer to på den siste etappen og sikret Heros femte topp ti-plassering.

(procycling.no): Det ti dager lange etapperittet Tour of Maroc ble søndag avsluttet med en spurtetappe der det norske klubblaget IK Hero bet godt fra seg.

Sindre Haugsvær ledet da det var 50 meter igjen, men mistet akkurat seieren til russiske Maxim Piskunov på de siste meterne. 

Hero hadde seks ryttere til start, hvorav tre av dem kom til mål i Casablanca søndag. Joachim Strindin og Mathias Sundquist endte henholdsvis på respektable 17.- og 20.plass sammenlagt, og begge blandet seg i toppen på enkeltetapper.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Sundquist ble nummer ni på den fjerde etappen etter at bruddet han satt i akkurat holdt inn til mål. Strindin på sin side ble nummer ni på etappe fem, og endte helt oppe på femteplass på den syvende etappen.

– Jeg mistet førsteplassen på de siste 50 meterne. Det var synd, men vi tar med oss mye bra lagkjøring i løpet av de siste dagene. Vi er svært fornøyd, sier Haugsvær til procycling.no. 

Med andreplassen sikret Haugsvær sesongens første UCI-poeng, noe som kommer godt med for en klubbrytter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

OFFENSIVE: Hero var representert i bruddet på flere etapper, her ved Joachim Strindin som tok en femte- og en niendeplass på to etapper i rittet. FOTO: IK Hero.

Vinden bød på utfordringer

Laurent Evrard (Sovac) vant rittet sammenlagt foran Edmund Bradbury (Memil) og klubbrytter Louis Pijourlet.

Sundquist og Strindin har brukt vinteren i Spania for å lade opp til årets sesong, mens Haugsvær den siste tiden har kjørt konkurranser i Belgia for sitt svenske elitelag Ryska Posten Racing Team.

2.2-rittet har vært preget av lange dager, mye vind og mye høydemetere, og Haugsvær mener at dersom Hero hadde unngått uhell underveis.

– Mye vind har gitt særdeles utfordrende kjøring, men jeg synes laget har kjørt godt. Vi har vært i de fleste brudd og kjørt for topplasseringer. Jeg er veldig imponert over både Mathias og Joachim på laget, som begge kjører bra i sammendraget. Vi har kjent på asfalten et par ganger og kommet oss videre, men med litt flaks kunne vi sett flere topplasseringer, fortsetter Haugsvær som i fjor tok bronse på NM gateritt.

Jonas Hjort og Odin Eikeland kjørte også rittet for Hero. De brøt på den tredje etappen, mens Jørgen Strømstad Sunde var ferdig etter etappe syv.

Hero skal, som mange andre norske klubblag, i ilden under Norgescupen i Levanger, UCI-rittene i Danmark helgen etter, og Sundvolden/Ringerike GP i mai.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse