KNEKT: Egan Bernal hadde en fryktelig dag oppover Gran Colombier, og ble et enkelt bytte for Primoz Roglic og Tadej Pogacar. Nå har han stått av årets Tour de France. FOTO: Pauline Ballet/ASO

Har stått av Tour de France

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 16.09.20 08:44

Del på    

– Ikke slik jeg ønsket å avslutte touren, sier Egan Bernal.

(procycling.no): Alt i forkant av førstekategorien mot slutten av etappe 16 i Tour de France, ble Egan Bernal nødt til å slippe seg ned i grupettoen på grunn av ryggsmerter.

Les også: Forklarer kollapsen: – Ikke bra for helsa mi

Etterpå kunne han fortelle at det ene kneet også verket, trolig fordi han hadde kompensert for mye på sykkelen i et forsøk om å redusere smertene.

– Jeg lider for mye. Det er ikke bra for helsa mi, uttalte han.

Onsdag morgen bekreftet så Ineos Grenadiers at 23-åringen hadde stått av årets Tour de France.

– Dette er selvsagt ikke måten jeg ønsket at touren skulle ende for min del, men jeg er enig i at det er den beste avgjørelsen for meg under disse omstendigheter. Jeg har den største respekt for rittet og jeg har allerede begynt å se fram til å komme tilbake i årene som venter, sier Bernal i en pressemelding.

Knekt av Colombier

Det var etappen mot Gran Colombier som ble katastrofal for Ineos-kapteinens del. Han slapp alt 13 kilometer fra toppen og tapte godt over 7 minutter til konkurrentene.

I går rådet anarkiet i mannskapet som blant annet styres av norske Gabriel Rasch. Richard Carapaz, Andrey Amador og Pavel Sivakov fikk alle frihet til å gå i bruddet, mens en synlig plaget Bernal ikke hadde noe som helst å stille opp med.

Col de la Loze – les alt om hva som venter her! (+)

Ineos-lagets offensive strategi uten ham var da også et synlig bevis på det. Carapaz ble til slutt andremann på etappen bak Lennard Kemna. I intervjuet etter målgang ønsket ikke Bernal å bruke ryggsmertene som en unnskyldning, men det var opplagt at det nå hadde begynt å gå på helsa løs. Da er det heller ikke noe stort poeng i å fullføre rittet, bare for å gjøre nettopp det.

– Vi har tatt denne avgjørelsen i Egans beste interesse. Han er en sann mester og elsker å konkurrere. Men han er også en ung rytter, med mange treukersritt foran seg. På dette punktet er det smarteste for hans del å stå av rittet, sier Sir Dave Brailsford.

Klatrefest venter

Onsdag er det klart for det mange mener er dronningetappen av årets Tour de France. Etappen avsluttes opp stupbratte Col de la Loze. Et fjell som aldri før er blitt syklet i Tour de France-sammenheng.

Det har sammenheng med at veien helt opp til toppen ikke ble asfaltert før i fjor.

Det er ventet at Ineos-laget igjen vil gå på offensiven, men de fleste ser fram til en potensielt avgjørende duell mellom Tadej Pogcar og Primoz Roglic. Dersom en av rytterne ikke er helt i toppslag, er det mulig å sette mange sekunder i konkurrenten når stigningsgraden i korte glimt peker på vanvittige 24 prosent i løpet av de siste svingene opp mot toppen.

Det er fremdeles 40 sekunder som skiller mellom Pogacar og Roglic i sammendraget, og det ligger bonussekunder og venter til førstemann over toppen.

Tagget med: ,

Les også disse