POPULÆR DOWN UNDER: Peter Sagan skal tilbake til Adelaide i januar neste år. Foto: Tim de Waele.

– Håper ikke formen er god

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 14.01.17 12:43

Del på    

Verdensmesteren åpner sesongen i Australia.

(procycling.no): Peter Sagan starter sesongen i Australia med Santos Tour Down Under. Det var i dette rittet slovaken presenterte seg i WorldTour-sirkuset for første gang i 2010, da han som 19-åring fulgte Cadel Evans og Luis Leon Sanchez opp beryktede Willunga Hill.

Nå er Sagan tilbake Down Under, hvor han sykler sitt første ritt i Bora-Hansgrohe. Santos Tour Down Under er på ingen måte en av målsetningene for den doble verdensmesteren, men Sagan kan aldri avskrives når han står på startstreken.

– Det er et bra løp. Etappene er harde, men ikke superharde, og det er lange, men ikke superlange, forklarer Sagan til Cyclingnews.com.

– Jeg vil komme i form, så rittet er bra for det. Hvordan jeg kan gjøre det i spurtene får vi ta dag for dag, kanskje noen av de tekniske avslutningene passer meg, men vi får se. Jeg tror det er en god forberedelse for resten av sesongen.

Sagan er usikker på hvordan formen er, og med tanke på at dette ikke er et viktig ritt for mannen som satser mot brosteinsklassikerne, går han inn i rittet med en litt annen tilnærming enn ryttere som Simon Gerrans og Richie Porte.

KLAR: Peter Sagan er klar for å begynne sesongen. Foto: Tim de Waele.

– Hvordan formen min er? Jeg håper den ikke er veldig god nå. Vi tar det dag for dag, og har ingen plan for sammendraget. Det er mitt første ritt, og jeg vil ta det litt med ro fordi sesongen blir lenger og lenger. Du vil ikke være i form for tidlig, men vente til det riktige øyeblikket.

Kjører for lagkamerat

Bora-Hansgrohe stiller med et godt lag, og har Jay McCarthy som en pallkandidat. Rytteren, som konkurrerer på hjemmebane, vant en etappe i rittet i fjor, og håper å gjenta bedriften i år. På lørdagens pressekonferanse fortsatte Sagan å snakke ned sine egne ambisjoner, og trakk frem McCarthy som lagets leder.

– Dette er et viktig ritt for ham. Vi vil hjelpe ham i sammendraget, og jeg skal se hvordan mine bein er fra dag til dag. 

– Jay vil være bedre på de tøffere avslutningene. Jeg vil helst bare unngå å velte. Jeg vil komme ut av rittet med god form. Jeg har sett målgangen til den andre etappen. Det er ikke umulig, men den er hard for meg. I tillegg har vi Willunga, og jeg husker den fra 2010. Jeg vet ikke hvordan formen min er i forhold til andre ryttere, uttalte Sagan på pressekonferansen.

VIKTIG: Santos Tour Down Under er viktig for Jay McCharthy. Foto: Tim de Waele.

 

 

Tagget med: , ,

Les også disse