FØRSTE SEIER: Carl Fredrik Hagen vant sitt første landeveisritt, på kongeetappen i Tour Alsace. I Arctic Race håper han på nye oppturer. Foto: Tour Alsace

– Håper det blir hardest mulig

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 9.08.17 22:16

Del på    

Carl Fredrik Hagen vil ha bånn gass i Arctic Race.

(procycling.no): Carl Fredrik Hagen trives best på de lange slitedagene på sykkelen. Han håper den femte utgaven av Arctic Race blir av dette slaget, med hardkjør på hver etappe. Joker-rytteren skulle gjerne sett en enda mer krevende løype enn det som venter på første etappe fra Engenes til Narvik. De mest krevende stigningene kommer midt på etappen, før noen mindre kneiker inn mot målbyen.

– De første bakkene ser jeg ikke på som de farligste, men du har en finalerunde. Den kjørte vi fire-fem ganger for to år siden. Nå skal vi bare opp én gang, men den er jo seig den bakken. Om for eksempel han BMC-fyren eller noen andre bestemmer seg for at her skal vi kjøre maks, da sprenger jo feltet, sier Hagen til procycling.no.

Dylan Teuns er den omtalte «BMC-fyren» lysluggen til Joker refererer til. BMC-rytteren er kanskje den aller største favoritten til å vinne årets Arctic Race, med god grunn. Belgieren kommer rett fra sammenlagtseier i både Tour de Wallonie og i WorldTour-rittet Polen rundt. Om 25-åringen tråkker til, så vil hans jevnaldrende Joker-motstander være på vakt.

– Da kommer det fort av gårde en 5-10 mann. Da skal jeg være en av dem. Men det kan jo fort hende at folk blir sittende å se på hverandre eller at noen har bestemt seg for at det skal kjøres for samlet. Da er det vanskelig å gjøre noe, men det blir nok offensiv kjøring i finalene tror jeg.

Går for topp ti

I Tour of Norway og Tour des Fjords endte Hagen like utenfor topp ti, på henholdsvis 13. og 11. plass. I kampen om den blå ledertrøya, nord for polarsirkelen, håper Calle Hagen at det går enda bedre.

– Jeg synes ikke det var noe særlig bra resultater egentlig. Jeg har jo ambisjoner om høyere enn det jeg presterte der. Da håper jeg jo at det ikke blir avgjort på bonussekunder og sånne ting. Det er ikke til min fordel, beretter 25-åringen.

– Jeg skulle jo gjerne sett at profilen var enda tøffere. Det er synd at Korgfjellet ikke er med, sånn som i fjor. Det skulle jeg gjerne hatt i år. Men man må jo bare gripe sjansen, og prøve å finne på noen sprell på slutten.

Et komplett Joker-lag

Joker-Icopal stiller også med U23-verdensmester Kristoffer Halvorsen i det nordnorske rittet, og det er 21-åringen som blir blåtrøyenes kort i spurtene. Dog er Hagen tydelig på at det norske kontinentallaget kan kjempe om seier på de fleste fronter.

– Vi har et ganske komplett lag her. Vi må jo prøve å hjelpe Doffen mest mulig i spurtene. Det ligger vel an til at Bardufoss-etappen blir en ganske klar massespurt. Det kan fort bli spurt på andre etapper og, men det kan jo også bli utskilling og litt hardere avslutning.

– Det viktigste er jo at vi lykkes som lag. Vi har veldig mange sterke kort, så det er ikke slik at vi kjører for en rytter i hele rittet. Du så sånn som Markus vant etappen i Alsace. Det var et brudd. Det kan fort gå inn et brudd her og. Du så i NM da Rasmus vant. Det var ikke han vi snakket om på taktikkmøtet kvelden før, at han skulle vinne NM. Vi har veldig mange sterke kort, og da gjelder det å bruke hele spekteret. Så sitter vi forhåpentligvis igjen med et bra resultat for laget.

Joker-laget kjørte inn gode resultater i Tour Alsace. Med to etappeseirer, og andreplass i sammendraget til Hagen. Han gikk selv til topps på nest siste etappe i firedagersrittet, da han tok sin første seier på landeveien.

– Jeg vet i hvert fall at jeg kan vinne sykkelritt. Det er deilig å ha med seg. Så har jeg prøvd å ta med meg mye av det jeg lærte der, og litt godfølelse. Nå fokuserer jeg bare mot dette her. Det som har skjedd har skjedd. Jeg må nullstille, og er sulten på å prestere her.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse