Prøv Procycling Pluss idag

VIL TIL TOUREN: Sven Erik Bystrøm. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Håper å sykle Tour de France

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 12.11.16 15:41

Del på    

Sven Erik Bystrøm ønsker seg til Frankrike, og starter sesongen i Australia.

(procycling.no): Sven Erik Bystrøm befinner seg for øyeblikket hjemme i Stavanger, der han er godt i gang med oppkjøringen til neste sesong. Da skal nemlig rogalendingen prøve ut et nytt rittopplegg, med sesongstart i Australia i januar og mulig Tour-deltakelse.

Neste år begynner altså Bystrøm sesongen med et WorldTour-ritt i varme Australia. 17.januar starter seksdagersrittet Santos Tour Down Under, og den lange reisen ned starter 6.januar. 24-åringen forklarer at det var laget som ville ha ham med til etapperittet.

– Det blir sikkert greit å starte med Tour Down Under. Det var ikke egentlig et ønske fra min side, men laget luftet tilbudet, og da tenkte jeg at det kan være greit å ha prøvd det også, så det blir spennende, det, sier Bystrøm til procycling.no. 

Hvor veien går videre etter Australia-turen, er ennå ikke bestemt for Bystrøms del, men han skal sykle mye av det samme som lagkamerat og kaptein Alexander Kristoff utover våren.

– Vi får vite programmet videre på neste treningsleir (Calpe, 28.november), men planen er å kjøre mesteparten av det samme programmet som det Alex gjør i klassikerne.

Håper på Frankrike-tur i juli

Hvis den tidligere U23-verdensmesteren gjør sine saker bra på vårsesongen, kan det åpne opp for en plass på Tour de France-laget til Katusha-Alpecin.

– Er det et mål for deg å komme med på Tour-laget?

– Jeg har et håp om å få være med i Tour de France, ja. Hvis det ikke blir Tour de France, tror jeg det blir greit med vueltaen. Jeg har ikke sett så nærme på det ennå, men sett fra mitt ståsted nå, vil jeg uansett kjøre minst en Grand Tour i året, så hvis det ikke blir i Frankrike, er vueltaen ønskelig.

En ting er sikkert, og det er at det blir hard kamp om plassene på neste års Tour de France-lag hos Katusha-Alpecin. En rekke prominente ryttere har kommet inn, og det er en helt ny rytterstamme i laget. I tillegg er det ennå usikkert hvorvidt lagets sammenlagtrytter, Ilnur Zakarin, skal satse mot touren eller ikke.

Mange nye ryttere

De nye lagkameratene til Bystrøm har han allerede møtt, da laget hadde en lagsamling i slutten av oktober. Men første treningssamling med det nye laget blir i slutten av november i Calpe. 24-åringen er positivt innstilt til sine nye kolleger.

– De virker greie, de. Man rekker jo ikke å bli kjent med alle på så kort tid, men de virker greie. Noen av dem kjenner jeg fra før av, så det er ikke altfor mye å sette seg inn i. Det kan bli bra, det er et veldig nytt lag. Det er veldig mange nye folk som har kommet inn, nesten halve laget er jo byttet ut fra i fjor.

Etter snaue to uker i Calpe, venter to uker hjemme i Stavanger. Like etter jul bærer det videre til Gran Canaria, før han reiser rett til Australia 6.januar.

Dermed er det mye reising og trening som venter Katusha-rytteren, som står ovenfor en lang og spennende sesong i et lag med ny profil.

SKAL HJELPE KRISTOFF: Verdensmester Tony Martin blir en viktig del av Alexander Kristoffs opptrekkstog i Katusha. FOTO: AFP PHOTO / KARIM JAAFAR

NY I KATUSHA: Tony Martin blir lagkamerat med Bystrøm og Kristoff i Katusha-Alpecin neste år. FOTO: AFP PHOTO / KARIM JAAFAR

Tagget med: , , ,

Les også disse