KLAR FOR EF EDUCATION: Tejay Van Garderen er ferdig i BMC etter syv sesonger i laget. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Håper å revitalisere karrieren i EF Education

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 7.08.18 20:18

Del på    

– En nødvendig ting å gjøre.

(procycling.no): Etter å ha vunnet den 5,3 kilometer lange åpningsprologen i Tour of Utah mandag ble det annonsert at Tejay Van Garderen har signert for EF Education First-Drapac kommende sesong.

– Jeg ser frem til å være en del av Amerikas lag. Jeg er defintivt ikke noen ung rytter lenger, men jeg er fortsatt for ung til å kastes på søppeldyngen. Jeg har hatt noen gode resultater, noen opp og nedturer, og jeg er fremdeles interessert i å utforske kapasiteten min, hvordan enn det blir. Om det er å hjelpe en lagkamerat eller å sikre resultater selv. Om det er Grand Tours eller ukesritt. Jeg tror jeg fremdeles har mye å tilby, sier 29-åringen i en pressemelding fra EF Education First-Drapac.

Lang fartstid hos BMC

Amerikaneren ble profesjonell for HTC-High Road i 2010, hvor han syklet i to sesongen, før han signerte for BMC. Han var lenge spådd en stor karriere som etapperytter. Etter to femteplasser i Tour de France i 2012 og 2014 har han imidlertid aldri maktet å ta steget videre til pallen i La Grand Boucle.

I 2019 slår BMC seg sammen med det polske kontinentallaget CCC Sprandi Polkowice og laget sjef, Jim Ochowicz, er igang med å bygge et lag rundt Greg Van Avermaet.

– Jeg tror det var en nødvendig ting å gjøre. Jeg kommer definitivt til å se tilbake på årene mine i BMC på en positiv måte. Jeg har oppnådd mye med det laget, men på et tidspunkt så trenger man bare et nytt miljø, nye fjes og noen nye ideer.

– Jeg tror vi kan få det beste ut av ham

EF Education First-Drapac-sjef Jonathan Vaughters er strålende fornøyd med å ha signert landsmannen, som han jobbet med som junior, da Van Garderen syklet for hans lag, Team 5280 i 2005 og 2006.

– Dette er et nytt kapittel. Kanskje til og med en ny bok. Tejay viste et enormt potensial i sine yngre dager. Han har syklet under stort press i åresvis da han var spådd til å være Amerikas neste store syklist. Det er en tøff merkelapp å leve opp til og det ville det vært for hvem som helst.

– Jeg føler han gir mye mening for dette laget. Jeg tror vi kan få det beste ut av ham med en tilnærming som får ham tilbake til å tenke på sykling som noe moro, i stedet for å bære vekten som det neste store håpet i amerikansk sykling.

Tagget med: , , ,

Les også disse