GRISETE: Guillaume Van Keirsbulck utmanøvrerte Alex Kirsch på oppløpet under en svært krevende utgave av GP Le Samyn i 2017. Nå blir 27-åringen en viktig mann rundt Greg Van Avermaet i klassikerne. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Viktig brikke rundt Van Avermaet signert

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 6.08.18 11:22

Del på    

Nok en belgier knyttet til 2019-stallen.

(procycling.no): Via eierselskapet Continuum Sports er generalmanager Jim Ochowicz i gang med å bygge opp et nytt WorldTour-lag rundt Greg Van Avermaet.

Les også: Polsk skoprodusent redder 2019-sesongen for BMC

Det er alt klart at lojale Michael Schär blir værende, sammen med Nathan Van Hooydonck.

Mandag melder satsingen, som vil ha polske CCC som sin tittelsponsor neste sesong, at også Guillaume Van Keirsbulck sykler for laget i 2019. 27-åringen syklet tidligere for Quick Step, men har tilbrakt de siste to sesongene som kaptein hos Wanty-Groupe Gobert.

– Guillaume har masse erfaring fra WorldTouren og har vist fram kvalitetene sine både i Grand Tours, og i mindre løp som Binck Bank Tour og Le Samyn. Han har vist at han kan vinne ritt, så han vil også få muligheten til å kjøre for egne muligheter hos oss. I tillegg vil han være en svært viktig hjelper for Greg Van Avermaet i klassikerne. Som belgier er han godt vant til brosteinen og erfaringen hans vil være uvurderlig under neste års klassikere, sier Jim Ochowicz.

Får også egne sjanser

Nordmenn husker kanskje Van Keirsbulck fra den fjerde etappen under fjorårets Tour de France.

Der lå han ensom i bruddet inntil det gjensto to mil igjen av etappen. Så eksploderte alt, og det endte til slutt med at både Mark Cavendish (skade) og Peter Sagen (disket) måtte forlate rittet.

Van Keirsbulck har også vist sin klasse under det tøffe 1.1-rittet La Samyn, der han vant i fjor og ble nummer 12 i år. Belgieren har også en etappeseier fra Binck Bank Tour i 2014.

– Jeg kommer fra en sykkelfamilie og som belgier elsker jeg klassikerne. Jeg er veldig gira på å hjelpe Continuum Sports. Jeg er motivert for å hjelpe Greg Van Avermaet i klassikerne og å forsterke laget. Dessuten kommer jeg til å ta alle muligheter som åpner seg for min egen del, sier 27-åringen.

PS: Det er også klart at en annen tidligere BMC-rytter, Danilo Wyss, slutter seg til Dimension Data i 2019.