STO AV: Fabio Aru måtte slippe tidlig og ikke lenge etter satt han seg inn i følgebilen. FOTO: Skjermdump fra Eurosport Norge

– Han har skuffet oss nok en gang

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 6.09.20 18:24

Del på    

Giuseppe Saronni går langt i kritikken av Fabio Aru som sto av på søndagens Tour-etappe.

(procycling.no): Det vil seg ikke for Fabio Aru.

På en dag der UAE Team Emirates tok sin andre etappeseier i årets Tour de France, en dag der Tadej Pogacar nok en gang bekrefte sitt enorme talent, så endte touren for lagkamerat Fabio Aru.

Italieneren ble tidlig avbildet som den aller siste rytteren på veien etter en tøff start. Det tok ikke lang tid før touren var over for 30-åringen.

Lagsjef Giuseppe Saronni var ikke nådig i sin vurdering i intervju med Rai, gjengitt av Tuttobiciweb.

– Fabio Aru er ikke i formen som han selv, vi eller lagkameratene forventer. I det minste for å hjelpe en viktig rytter som Tadej Pogacar som nå er der hvor det kjempes om touren. Fabio Aru er ikke i den formen som kreves. Han har skuffet oss nok en gang på et tidspunkt da vi trengte ham som mest, sier Saronni.

På spørsmål om det mentale er en del av utfordringen til Aru er også dommen fra Saronni klar.

– Når en utøveren lider fysisk og muskulært, så er det noen som finner styrken til å reagere. Fabio, på den andre siden, gjør ikke det. Ser man på karakteren hans, så er han ikke veldig sterk. I vanskeligheter så har han ikke mot, han klapser dessverre mentalt og moralsk sett og gjør alt vanskeligere. Det er tydelig at karakteren hans har mye å si her, konstaterer italieneren.

Han legger dog ikke all skyld på Aru selv. Den sportslige ledelsen i UAE Team Emirates får også kritikk fra lagets hovedleder.

– Når du har en rytter som er i slik fysisk tilstand så er det klart at du er i touren med en rytter mindre som kan hjelpe laget, så jeg tror at noe ansvar må også legges på de som tok med Fabio Aru til touren. Det stemmer at Fabio ønsket å dra til Frankrike, men det stemmer også at de må forstå om rytteren er i stand til å sykle et vanskelig og viktig ritt som touren.

Fabio Aru har ikke vunnet et sykkelritt siden den femte etappen av Tour de France 2017. Det året ble han 5. mann i sammendraget. Siden har det gått tyngre for Vuelta a España-vinneren fra 2015.

Det var dog bedring å spore under fjorårets tour med 14. plass sammenlagt, men stinget virker å være fremdeles å være borte. I mars 2019 gjennomgikk Aru en operasjon for en innsnevring i en blodåre i beinet. Det ble dog ikke noen store forbedringer resultatmessig.

På høsten 2019 ble han diagnostisert med det kyssesyke-aktige cytomegaloviruset. Italieneren ble friskmeldt ved starten av 2020-sesongen, men resultatene har uteblitt.

Med Aru ute av likningen er det opp til ryttere som David De La Cruz, Davide Formolo og Jan Polanc å hjelpe Tadej Pogacar i fjellene.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse