IKKE FØRST LENGER: Primoz Roglic og Vincenzo Nibali er begge bak Richard Carapaz i sammendraget før siste uke. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

– Han er fortsatt i en god posisjon

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen
Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 27.05.19 10:00

Del på    

Ledelsen i Jumbo-Visma har ikke mistet troen på Primoz Roglic.

STAVANGER (procycling.no): Det startet på best tenkelig vis i Bologna. Suveren temposeier, og tid tatt på alle rivaler. Etter en nervøs første uke fortsatte det på perfekt vis. Ny temposeier, og allerede et hav av tid ned til konkurrentene.

Men i dagene før den siste uka i Giro d’Italia har det vært tyngre for Primoz Roglic. På den 13. etappen tok Richard Carapaz og Mikel Landa godt over minuttet på Jumbo-Visma sin kaptein. Dagen etter klatret ecuadorianeren til Movistar fra alt og alle. Nesten to minutter tok 25-åringen på Roglic og de andre favorittene. Ny mann i rosa trøye, og for første gang var ikke Roglic først blant de reelle vinnerkandidatene. 24 timer senere hadde han tapt enda mer tid.

Mye gikk galt for Primoz Roglic på den 15. etappen i Giro d’Italia. På vei ned fra Colma di Sormano måtte han bytte sykkel. Lagkompis Antwan Tolhoek er omtrent like høy, men en fremmed sykkel er ikke det samme for en toppsyklist. I klatringen opp Civiglio maktet ikke Roglic å følge Nibali og Carapaz, og i den påfølgende utforkjøringen veltet han. Før hviledagen er Roglic 47 sekunder bak Carapaz, og nøyaktig ett minutt foran Nibali.

Roglic steg utvilsomt opp som en løve i starten av giroen, og selv om han er ganske langt fra å være en skinnfell enda så har han nå noen stikkende torner å forholde seg til. Uten at Jumbo-Visma-lederne lar seg stresse av det.

– Han er ganske rolig, og vet hva han må gjøre. Han har en god sjanse til å vinne giroen. Men det er veldig vanskelig, for mange er veldig tett på. Men han har en stor sjanse nå. Selvfølgelig er Carapaz der, og Nibali er der. Så det er ikke lett, men det er mulig, sier Frans Maasen til procycling.no.

Nederlenderen er sportsdirektør i Jumbo-Visma, og er for tiden en del av WorldTour-laget sitt mannskap i Norge.

Fokus på den siste uka

I etterpåklokskapens ånd har mang en stemme i sykkelsporten påpekt at Roglic kanskje ikke skulle latt Carapaz sige innpå i sammendraget så enkelt som ecuadorianeren har fått gjøre. Maasen tror dog det kan ha vært smart å spare den dypeste gravingen etter krefter til det som venter i den siste uka.

– Det er kjørt to uker nå, og han er fortsatt i en god posisjon. Den tredje uka er den viktigste. Han trenger sin styrke der. Jeg håper han har det samme nivået i den tredje uka. Det er noe som gjelder for alle. Alle har det vanskelig, men jeg tror han har en god sjanse, beretter Maasen.

Fire fjelletapper gjenstår i den siste uka, samt en etappe for spurterne, og den avsluttende tempoen i Verona.

– Selvfølgelig vil det bli en heftig kamp mellom de store gutta. Vi vet ikke hva han vil gjøre, men han er i god form og jeg håper det blir slik også i siste uka.

Den avsluttende tempoetappen er utvilsomt til Roglic sin fordel, men hjelpen fra Jumbo-Visma i fjellene er trolig hans største svakhet. Robert Gesink skulle egentlig være hans viktigste klatrehjelper, men nederlenderen skadet seg før giroen. Laurens De Plus, som da steppet opp som løytnant i fjellene, måtte stå av Giro d’Italia allerede før fjellene kom.

– Vi prøvde å dra dit med det beste laget. Men dette skjedde dessverre. Det må man bare takle. Det er fortsatt et godt lag. Vi savner selvfølgelig disse to. Men det er fortsatt mulig.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse