Prøv Procycling Pluss idag

USKADD: Kristoffer Halvorsen fikk bare noen skrubbsår etter velten i Nokere Koerse. Foto: procycling.no

Halvorsen etter velten: – Jeg hadde uflaks

Anders Eia Linnestad
Tips meg

Publisert 15.03.17 18:31

Del på    

Men U23-verdensmesteren kom fra uhellet uten store skader.

(procycling.no): Alt så tilsynelatende ut til å gå etter planen for Joker-Icopal i Nokere Koerse. Ole Forfang kom seg med i bruddet, laget gjemte seg i feltet før den siste runden og på de siste kilometerne lå flere norske kontinentalryttere i front og dro på hovedfeltet.

Men med snaut fem kilometer igjen forandret alt seg. Da laget forsøkte å posisjonere seg på høyre side av feltet, fikk kaptein Kristoffer Halvorsen en liten dytt av en Sport-Vlaandern-rytter og dundret i asfalten.

– Plutselig lå jeg på bakken, uten at jeg visste hvorfor. Det var kjedelig, sier U23-verdensmesteren til procycling.no.

– Uflaks

I velten tok Halvorsen med seg et par andre lagkamerater, deriblant Kristoffer Skjerping, og ved en ren tilfeldighet var mer eller mindre hele Joker ute av dansen. Flere slapp seg tilbake for å kjøre kapteinen tilbake i feltet, men forsøket var fånyttes.

Halvorsen og kompani trillet over målstreken nesten åtte minutter bak vinner Nacer Bouhanni (Cofidis).

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VINNEREN: Nacer Bouhanni mottar blomster etter triumfen i Nokere Koerse. FOTO: ©Tim De Waele

– Jeg føler ikke at jeg kunne gjort noe annerledes. Jeg lå bra an da jeg veltet, men det er sånt som skjer. Jeg hadde uflaks, sier sørlendingen.

Lagkamerat Skjerping følger opp:

– Det er veldig irriterende. Jeg føler det har vært mye stang ut nå!

Ingen alvorlige skader

Begge navnebrødrene kom imidlertid fra velten uten noen alvorlige skader.

– Jeg har fått noen skrubbsår, men jeg har ikke noen store smerter. Bare litt vondt i ribbeina, men det hadde jeg fra før, sier Halvorsen, som også veltet i sesongens første ritt – GP Lillers.

Da kjørte han bare noen få kilometer før uhellet inntraff.

– Så på en måte var dette mitt første ritt for sesongen, og jeg syntes egentlig at beina kjentes bra ut. Jeg hadde tro på et godt resultat allerede i dag. Hvis jeg får tre-fire ritt til i beina, så blir det bra, sier han, og påpeker at laget kjørte et godt ritt før velten.

Det er sportsdirektør Gino van Oudenhove enig i.

– Alle gjorde de oppgavene de ble satt til å gjøre. Vegard Breen styrte laget bra, og vi fikk frem folk til å dra mot slutten. Vi kjørte et bra ritt, men luften gikk litt ut av alle da Kristoffer gikk i bakken, sier belgieren.

Fjorårsvinneren veltet også

Han mener at det ikke var tilfeldig at det nettopp var Halvorsen som fikk et ublidt møte med asfalten. Flere gode spurtere led samme skjebne, tross alt. Da Joker-Icopal-rytteren veltet, hadde nemlig både fjorårsvinner Timothy Dupont (Vérandas Willems) og Boris Vallée (Fortuneo-Vital) gått i bakken før ham.

– I slike løp, der været er fint og det er lite vind, så er det mange som føler seg friske og har tro på at de kan vinne. Da tar gjerne spurterne noen ekstra sjanser. Det ble hektisk mot slutten, og da må man regne med at det kommer noen velt. Sånn er det, sier van Oudenhove, som ikke deppet av den grunn.

– Alle var i livet da vi kom i mål, sier han.

Både Halvorsen og Skjerping melder seg klare til fredagens Handzame Classic. Der håper sportsdirektøren at laget følger opp den gode innsatsen fra Nokere.

– Vi kan ta med oss mye positivt fra dette rittet. At Ole (Forfang) kom seg med i bruddet, viser at vi var på hugget, og jeg synes i det hele tatt at vi fikk vist at vi har noe i slike ritt å gjøre, sier han, og legger til:

– I Handzame er det færre WorldTour-lag som kommer til å kontrollere feltet, så vi har et mål om å ta initiativ selv. Det kommer til å bli et fint ritt.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse