NYTT LAG: Kristoffer Halvorsen har signert en toårskontrakt med EF Education First som starter i 2020. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Halvorsen trolig til Giro d’Italia

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 18.11.19 13:59

Del på    

Italiensk preg over vårprogrammet til den vordende EF Education-rytteren.

(procycling.no): En ny vår venter på Kristoffer Halvorsen. På mer enn én måte. Etter to år i Team INEOS forlater sørlendingen det britiske storlaget. Veien går videre til amerikanske EF Education First. Ikke bare blir det en hel del nye lagkamerater, det blir også en hel del nye ritt for 23-åringen.

Gjennom to år i INEOS fikk Doffen kun én rittdag i Italia. 19. plassen fra Coppa Bernocchi 2018 er foreløpig eneste møte med italienske sykkelritt som proff.

I 2019 får han trolig oppleve det aller største som Italias sykkelverden har å by på.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Planen er at jeg skal kjøre én Grand Tour. Jeg tror det blir Giro d’Italia mest sannsynlig, sier Halvorsen til procycling.no.

Etter to år i et Grand Tour-tungt lag som Team INEOS blir det flere sjaner for Kristiansand-syklisten på større scener i EF Education First.

– Selvfølgelig får man flere sjanser her. Alle vet jo at i Ineos så handler alt om Grand Tourene. Man får litt flere muligheter her og det var jo litt derfor jeg ikke ble med videre fordi de satser så mye på sammendraget.

Artikkelen fortsetter under bildet!

ENDELIG: Kristoffer Halvorsen lyktes endelig med å ta etappeseier i Tour of Norway, etter flere topplasseringer den siste uken. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

– Det blir en del av de italienske rittene før giroen. Tirreno og litt sånt. Det er planen. 95 prosent sikkert, forteller Halvorsen.

Ikke bare vil han trolig få Grand Tour-debuten i Italia. Det første monumentet venter også i samme land: Milano-Sanremo.

– Det er jo et ritt som passer meg ganske bra. Jeg skal sykle det og. Men første året så handler det om å komme i best mulig form. Så må man bare ta det litt som det kommer når man sykler der. Man vet jo aldri helt hvordan man reagerer når det er så langt. Jeg føler jo at det er et ritt som passer meg bra. Så jeg bør være i toppen der noen ganger. Jeg har i hvert fall veldig lyst til det.

En ting blir dog lik i EF Education som i Team INEOS. Sesongstart 2020 blir i Australia for tredje år på rad for Doffen.

Skal finne sine hjelpere

Spurtsatsingen til Jonathan Vaughters sitt lag skal bygges opp igjen rundt Kristoffer Halvorsen. Sacha Modolo og Daniel McLay har forlatt laget og nordmannen står igjen som lagets suverene spurter.

Unggutten tok sine første proffseirer i 2019 og leverte stabilt gjennom sesongen. Sammenliknet med 2018 økte antallet topp ti-plasseringer fra 6 til 22.

– Det er helt okey. Jeg skulle gjerne hatt en WorldTour-seier også, men jeg synes jeg tok et par steg fra fjoråret til i år og håper å ta et par steg neste år igjen og. Så kommer man enda høyere oppe på resultatlistene. Istedenfor 4, 5 og 6-plasser i WorldTour-rittene. Det er målet.

Artikkelen fortsetter under bildet!

MULIG NØKKELMANN: Anvendelige Jens Keukeleire er hentet inn for å bidra rundt lagets kapteiner. Også i spurtene. Foto: Chris Graythen/Getty Images

I det nye laget venter det trolig mer støtte enn det han fikk i Team INEOS.

– Jeg prøver å få trent mer på spurter. Jeg har ikke trent så mye ren spurttrening. Mye trening bak motorsykkel og sånt er planen. Med det nye laget blir det også å få trene noe skikkelig bra opptrekk så man har noen ryttere man kjører en del ritt med så man etter hvert kjenner hverandre godt.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Foreløpig vet ikke Halvorsen konkret hvem som er tiltenkt rollene som spurthjelpere. Men ryttere som Jens Keukeleire, Moreno Hofland og Mitch Docker har alle bidratt i spurtarbeid tidligere.

– De har flere gode og kjøresterke ryttere som også har en del speed i seg. På en måte perfekte opptrekkere. Du har en del erfarne ryttere også. Det handler om å bli kjent med de og få noen klare linjer på hvordan vi skal gjøre det tror jeg. Så må selvfølgelig jeg ha beina den siste delen, humrer Halvorsen.

Ikke nervøs for Vaughters

23-åringen blir den tredje nordmannen som sykler for laget til Jonathan Vaughters. Hverken Thor Hushovd eller Kristoffer Skjerping har strødd om seg med lovnader om lederstilen til amerikaneren.

– Jeg tror det er litt annerledes nå som du har EF Education-firmaet involvert. Med Thor så skar det seg kanskje litt mot slutten men ellers så tror jeg de har et greit forhold. Jeg vet ikke helt med Skjerping, men sånn er det i alle settinger. Noen går greit overens og noen gjør ikke det. Jeg ser ikke på det som noe problem. Jeg har ikke hørt noe negativt og det er mange andre ryttere som synes han er helt okey. Jeg tror det går litt begge veier, sier den kommende EF-syklisten.

Halvorsen har fremdeles ikke møtt Vaughters, men lagets sjef blir trolig å finne på første lagsamling som starter 12. desember. Praktisk nok i Girona der nordmannen selv holder til.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse