FØRSTE PROFFSEIER: Kristoffer Halvorsen

FØRSTE PROFFSEIER: Kristoffer Halvorsen, her i aksjon under Tour Down Under, spurtet inn til seier på den siste etappen av Herald Sun Tour. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Halvorsen tok sin første proffseier

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 3.02.19 14:00

Del på    

Perfekt avslutning på Sky-dominans.

(procycling.no): Etter å ha vært nær seier på den første etappen av Herald Sun Tour, lykkes Kristoffer Halvorsen på den femte og siste etappen av rittet og spurtet inn til karrierens første seier som profesjonell.

Den 89,1 kilometer lange etappen, som bestod av 22 runder à 4,05 kilometer rundt Royal Botanic Gardens i Melbourne, ble kontrollert av Team Sky, som satte den norske spurteren i perfekt posisjon på oppløpet.

Fra front kunne 22-åringen åpne spurten med 200 meter til mål. Mitchelton-Scott-rytter Dion Smith forsøkte å komme rundt fra hjulet til Halvorsen, men var sjanseløs ned det raske oppløpet.

– Laget gjorde en fantastisk jobb og vi hadde god kontroll hele veien. Jeg måtte bare sitte på Owain Doulls hjul og så tok han meg til streken. Han gjorde en skikkelig god jobb og med 150 meter til mål svingte han til siden og jeg prøvde å være først over streken, og jeg er veldig glad for at jeg klarte det, fortalte Halvorsen til Cyclingnews.com etter målgang.

(artikkelen fortsetter under)

Sky-dominans

Halvorsens etappeseier ble en perfekt avslutning på det australske etapperittet for Team Sky, som har dominert rittet.

Owain Doull og Luke Rowe sørget for dobbeltseier på den tredje etappen, mens Dylan Van Baarle overtok sammenlagtledelsen i rittet på lørdagens fjerde etappe, etter å ha blitt nummer to.

Ledelsen den beholdt nederlenderen på søndagens etappe og sikret dermed også sammenlagtseieren for det britiske laget.

I tillegg til Van Baarles seier, så tar også laget seieren hjem i klatrekonkurransen med Christian Knees, ungdomskonkurransen med Pavel Sivakov, samt lagkonkurransen.

Tagget med: , , ,

Les også disse