UHEDLIG: Carl Fredrik Hagen ble hindret av velt på siste etappe og tapte to plasser i sammendraget på plasseringspoeng. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Hagen veltet i sesongavslutningen

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 22.10.19 09:11

Del på    

– Det var helt såpe, sier Lotto Soudal-rytteren etter siste etappe i Kina.

(procycling.no): Både Odd Christian Eiking (Wanty-Gobert) og Carl Fredrik Hagen (Lotto Soudal) kom inn med hovedfeltet på den siste etappen av Tour of Guangxi.

Før etappen var Hagen best av de to på femteplass i sammendraget. Felix Grosschartner (Bora-Hansgrohe) lå på sjetteplass med Eiking på plassen bak. Kun plasseringspoeng skilte de tre.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Grosschartner var bra med på 13. plass på tirsdagens etappe og passerte dem begge. Eiking fulgte fire plasser bak østerrikeren mens Hagen gikk ned i en velt like før målgang. Lotto Soudal-rytteren kom i mål på 90. plass, men fikk samme tid som etappevinneren. Dermed datt han ned to plasser og blir til slutt nummer syv.

– Hjulene bare slapp. Sykt skuffa over å miste to plasser på en sånn velt. Men sånn er sporten, sier Hagen til procycling.no.

– Det var helt såpe. Jeg bremset ikke. Ikke hadde jeg høy fart heller, forklarer Lotto Soudal-rytteren.

Noen alvorlige skader ble det ikke. Men velten sørger for at den lange reuisen hjem til Norge trolig ikke blir veldig komfortabel.

– Det går fint. Jeg er bare skrapet opp over alt, så ville helst unngått det før 20 timer reise.

Sammenlagtseieren gikk til Enric Mas som kom trygt i mål. Quick-Step-rytteren vinner foran Daniel Felipe Martinez (EF Education) og Diego Rosa (Team INEOS).

Artikkelen fortsetter under bildet!

SLO TILBAKE: Mandag ble det spurtnederlag mot Gaviria. Men på tirsdag triumferte Ackermann i duell mot Molano. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Ackermann tok siste stikk

En velt i regnværet gjennom siste sving skapte uro i spurtopptrekkene, men Bora-Hansgrohe og Pascal Ackermann holdt hodet kalt.

Fernando Gaviria nådde ikke fram, så Sebastian Molano tok spurtansvaret i UAE Team Emirates. Colombianeren åpnet først med 175 meter igjen, men med superspurteren fra Tyskland på hjul klarte han ikke å ta Emirat-laget sin tredje etappeseier.

Ackermann passerte enkelt på de siste meterne og tok sin andre etappeseier i rittet.

Triumfen er hans 13. for sesongen.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse