I TOPPEN: Krister Hagen endte på en finfin fjerdeplass i Volta ao Alentejo. FOTO: Coop-Østerhus

Hagen henger fortsatt med i Portugal

Anders Eia Linnestad
Tips meg

Publisert 24.02.17 18:57

Del på    

Velt preget den tredje etappen av Volta ao Alentejo.

(procycling.no): Det så først ut til at Team Coop-rytter Krister Hagen skulle tape verdifulle sekunder i sammendraget på den tredje etappen av Volta ao Alentejo. Sørlendingen, som før etappen var fjerdemann sammenlagt, trillet nemlig over målstreken noen sekunder etter sammenlagtleder Carlos Barbero.

Grunnen var en stor velt like før mål. Rittjuryen bestemte derfor at alle rytterne fra Barbero, som endte på tredjeplass, ned til 88.-plass endte på lik tid.

Hagen, som endte på 24.-plass på etappen, beholder dermed fjerdeplassen i sammendraget.

Colombiansk seier

På den lange og lett kuperte etappen fra Mourao og Mertola, ble det flere splittelser i hovedfeltet grunnet vind, velt og motbakker. Likevel var det en stor gruppe med ryttere som kom samlet mot mål, og til slutt var det Juan Sebastian Molano (Manzana Postobon) som jublet for seier. Colombianeren var raskere enn briten Christopher Lawless (Axeon Hagens Berman) på de siste meterne, og sikret seg med det sin første seier for sesongen.

Molano og Lawless ble dømt to sekunder foran Barbero og resten av hovedfeltet.

Beste nordmann på etappen var Team Sparebanken Sør-rytter Trond Trondsen, som endte på en 20.-plass.

– Beina føles bra og jeg gleder meg til de siste dagene, sier Trondsen til lagets hjemmeside.

To etapper gjenstår av det portugisiske rittet. Lørdagens etappe fra Alcácer do Sal til Odemira er 175,8 kilometer lang og har en relativt flat profil.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse