GOD SESONGSTART: Mot tøff motstand kjørte Krister Hagen meget bra. Foto: Kjetil R. Anda / procycling.no

Hagen dropper sammendraget

Kjetil Rakkenes Anda
Tips meg @KjetilAnda

Publisert 12.08.16 10:01

Del på    

Var usikker på om han skulle gå i brudd.

ROGNAN (procycling.no): Da vi pratet med Coop Østerhus-sjef Olav Aleksander Benjaminsen før start, nevnte han både Krister Hagen, August Jensen og Øivind Lukkedahl som kandidater til å kjempe om en god sammenlagt-plassering i Arctic Race.

Likevel satt førstnevnte fint med da bruddet på den første etappen kom løs.

– Jeg var veldig usikker på om jeg skulle gå med. Men så ville lederen på laget at jeg skulle gå, så da tok jeg sjansen, forteller Hagen etter målgang.

Sammen med Max Emil Kørner fra Ringeriks Kraft, Maxime Cam (Fortuneo Vital Concept), Tom Van Asbroeck (LottoNL Jumbo), Gregory Rast (Trek Segafredo), Andreas Schillinger (Bora-Argon 18) og Kenny de Ketele (Topsport Vlaanderen) utgjorde de et sterkt syvmannsbrudd.

– Da jeg så hvem jeg satt sammen med, var det ikke noe å lure på egentlig. Jeg var litt usikker på formen før rittet, så det var greit å benytte muligheten, fortsetter Hagen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Godt samarbeid: Bruddet fikk opp mot syv minutter på det meste. Foto: ASO

Godt samarbeid: Bruddet fikk opp mot syv minutter på det meste. Foto: ASO

Dropper sammendraget
Nå innser han at sammendraget er håpløst etter å ha tapt over to minutter på slutten av etappen. Klatretrøya er imidlertid ikke helt utenfor rekkevidde.

– Det er ikke umulig. Jeg må jo prøve å ta den, men havner jeg i et sterkt brudd kan det bli veldig vanskelig, sier Hagen som er tre poeng bak bak Tom Van Asbroeck i klatrekonkurransen.

Dermed er nevnte Jensen og Lukkedahl de definitive kandidatene til å kjempe i sammendraget for Coop Østerhus. Duoen ligger ti sekunder bak sammen med Andreas Sandnes Olsen og Håvard Blikra. Oscar Landa fikk store problemer opp siste stigning og er over elleve minutter etter.

Kramper
Kørner på sin side forteller at han prøvde å komme løs 2-3 ganger før han endelig lyktes. Da bruddet var etablert, handlet det naturlig nok om å få mest mulig ut av det for de norske kontinentalrytterne.

– Jeg prøvde å ta sekunder på spurtene og holde så lenge som mulig. Men jeg kjente at det ble seigt etter tolv mil og skjønte at det kom til å bli tøft, forteller Kørner.

25-åringen lyktes ikke med å plukke poeng. Det gjorde imidlertid Hagen. Først to poeng og to bonussekunder på spurten i Bodø, deretter to klatrepoeng, før han igjen plukket samme poengsum på den andre klatringen.

Opp siste klatring til Ljøsenhammeren måtte imidlertid de to nordmennene melde pass da Rast skrudde opp tempoet.

– Jeg har kjent meg bedre i år, men det var bra trøkk på de to klatringene jeg plukket poeng. Men på slutten var det fullstendig krampe, sier Hagen.

– Det ble kramper på meg også opp siste bakke. Jeg forsøkte å henge med hovedfeltet så lenge som mulig deretter, forteller Kørner.

Duoen krysset målstreken sammen, 2:48 etter Alexander Kristoff som vant etappen.

Tagget med: , , ,

Les også disse