SKAL PRIORITERES: Ladies Tour of Norway skal også neste år prioriteres i statsbudsjettet, i forslaget som flertallsregjeringen la frem på mandag. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Statsbudsjettet: Ladies Tour of Norway skal prioriteres

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 7.10.19 10:54

Del på    

Totalt 25 millioner er satt av til internasjonale sykkelritt i Norge i regjeringens forslag.

(procycling.no): Finansminister Siv Jensen kunne mandag formiddag legge frem regjeringens forslag til statsbudsjettet for 2020.

Som de siste årene er 15 millioner øremerket Arctic Race of Norway, en post som i dette forslaget er flyttet fra posten «Tilskudd til internasjonale idrettsarrangementer i Norge» og til posten «Kultur som næring», ettersom «[…] tilskuddet til dette arrangementet er primært næringspolitisk begrunnet».

De øvrige ti millionene står som en pott under «Tilskudd til internasjonale idrettsarrangementer i Norge». Kravet for å kunne få tilskudd er at rittet er på et slikt nivå at WorldTour-lag blant herrene eller damene kan delta.

Det vil altså si at det er Tour of Norway, Hammer Stavanger og Ladies Tour of Norway som kan få midler, slik situasjonen er i dag. De siste årene har kulturminister Trine Skei Grande slått et slag for Ladies Tour of Norway, og det vil trolig bli tilfellet igjen i 2020.

I forslaget står det følgende: «For å bidra til å utvikle kvinnesykling, vil internasjonale sykkelritt for kvinner bli prioritert». 

Akkurat hvordan de ti millionene fordeles er ikke klart. I fjor fikk Tour of Norway fem millioner, Ladies Tour of Norway fire millioner og Hammer Stavanger én million kroner, da etter at potten til de tre rittene ble forhandlet opp fra fem til ti millioner etter at Kristelig Folkeparti støttet seg til regjeringen.

Les også: Battle of the North vil legge lista for kvinnesyklingen

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , ,

Les også disse