Prøv Procycling Pluss idag

HANS STØRSTE SEIER: Dries Devenyns var raskere enn Pavel Sivakov i spurten som avgjorde Cadel Evans Great Ocean Road Race. Foto: Tim de Waele/Getty Images

– Hadde han kjørt litt raskere så hadde jeg eksplodert

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 2.02.20 09:57

Del på    

Dries Devenyns klarte så vidt å følge Pavel Sivakov i Cadel Evans Great Ocean Road Race.

(procycling.no): Etter et kaotisk ritt med sidevind og hardkjør i flere runder i den gamle VM-løypa i Geelong var det en liten gruppe som til slutt gjorde opp om seieren i Cadel Evans Great Ocean Road Race.

Daryl Impey var der for hardtkjørende Mitchelton-Scott sammen med Jens Keukeleire (EF Pro Cycling), Pavel Sivakov og Dylan van Baarle (Team INEOS), Jay McCarthy (BORA-Hansgrohe) og Dries Devenyns (Deceuninck-QuickStep).

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

I bakken med seks kilometer igjen sprakk tetgruppa opp. Devenyns var først inn før Impey tok fronten. Like etter bakketoppen forsvant Sivakov. Og han økte ledelsen raskt. Bak ham satt de og så på hverandre i noen hundre meter før Devenyns plukket opp hansken.

Artikkelen fortsetter under bildet!

FULGTE ANGREPET: En liten gruppe gikk løs fra feltet mot slutten der Sivakov og Devenyns skilte seg ut. Foto: Tim de Waele/Getty Images)

Etter å ha jaktet på russeren i over en kilometer kom belgieren seg endelig opp på hjul med 3,7 kilometer igjen. Derfra jobbet de to sammen helt til de siste par hundre meterne. Sivakov havnet i den vanskeligste posisjonen med Devenyns på hjul. QuickStep-rytteren åpnet spurten med 150 meter igjen og var de nødvendige meterne foran INEOS-rytteren over målstreken.

– Det var en stressende dag. Rett etter start så sprakk feltet opp, men jeg forholdt meg rolig. Det var echelons igjen og igjen og igjen. Med to runder igjen så tråkket Mitchelton-Scott på gassen. Det var et tøft ritt. De hadde 4-5 ryttere da og jeg var litt alene. Men jeg hadde gode bein og følte meg selvsikker før finalen. Vanligvis ville vi kjørt for Bennett, men han kom ikke med i første gruppe så da måtte jeg spille mine kort, sier Devenyns i seiersintervjuet vist på Eurosport.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Han innrømmer at det var så vidt han klarte å følge angrepet til Sivakov.

– Hadde han kjørt litt raskere så hadde jeg eksplodert tror jeg. Det var en bra fight mann mot mann. Det var litt motvind så det endte i spurt. Jeg ante ikke hvor bra spurt Pavel hadde. Men jeg har bra punch selv og har trent litt mer på det på banen i vinter. Jeg ga meg selv 50 prosent sjanse til å vinne, konstaterer 36-åringen som tok sin første seier på tre og et halvt år.

Triumfen i Cadel Evans Great Ocean Road Race er bare hans syvende som proff. Sammendraget og siste etappe i Tour de Wallonie 2016 var de forrige triumfene.

– Det betyr mye for meg. Jeg har hatt gode bein her tidligere, men har holdt igjen og ventet på spurten. Det var fint å få seieren i dag.

Daryl Impey spurtet inn til tredjeplassen.

Kristoffer Halvorsen kom i mål med et større felt 50 sekunder bak de to første. Der spurtet EF Pro Cycling-rytteren inn til 15. plass.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse