KONTRASTFYLT DAG: Annemiek van Vleuten fikk ingen god start på dagen

KONTRASTFYLT DAG: Annemiek van Vleuten fikk ingen god start på dagen, men sikret seg VM-gullet noen timer senere. Foto: Tim de Waele/Getty Images.

Gullvinnerens drama: Besvimte da dopingjegerne skulle ta blodprøve

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 25.09.18 17:24

Del på    

Bonderomantikk ble redningen for Van Vleuten etter hektisk start på dagen.

(procycling.no): I suveren stil sikret Annemiek van Vleuten seg gullet på temporittet i Innsbruck, og tok med det sin andre strake tittel, etter at hun også var best på tempoen i Bergen for ett år siden.

Den nederlandske veteranen kjørte glimrende fra start til mål, og var til slutt halvminuttet foran landsvenninnen Anna van der Breggen.

Like bra gikk det ikke noen timer tidligere.

Gikk i bakken på dopingkontroll

Klokken åtte skulle hun avlegge en dopingtest, men det hele endte opp med at Van Vleuten besvimte og havnet i bakken. Det skriver nederlandske nos.nl.

Den nederlandske Eurosport-kommentatoren José Been skriver på Twitter at dopingjegerne ikke klarte å finne en blodåre til å ta den nødvendige blodprøven, og at 35-åringen besvimte mens de letet etter en passende blodåre.

– Det var ingen god start på dagen, sier hun til den nederlandske TV-kanalen.

Til tross for at hun besvimte underveis, fikk til slutt dopingkontrollørene det de trengte fra nederlenderen.

Fant roen med bonderomantikk

Etter den hektiske starten på dagen, måtte Van Vleuten roe seg ned igjen før hun skulle ut for å forsvare VM-gullet noen timer senere.

– Heldigvis var kontrollen allerede klokka åtte. Jeg hadde tid til å komme til meg selv igjen, så jeg så på «Boer Zoekt Vrouw», forteller hun med et smil.

Det nederlandske TV-programmet, direkte oversatt til bonde søker frue, er den nederlandske ekvivalenten til det populære TV-programmet «Jakten på Kjærligheten», som har gått i 15 sesonger på TV 2.

Bonderomantikk er tydeligvis også populært i Nederland, og hjalp også for Van Vleuten, som altså hadde få problemer med å forsvare gullet fra Bergen.

Den nederlandske stjernen er også blant de største favorittene til å vinne fellesstarten på lørdag.

Tagget med: , , ,

Les også disse