PUNKTERTE: Line Marie Gulliksen. FOTO: Norges Cykleforbund.

PUNKTERTE: Line Marie Gulliksen. FOTO: Norges Cykleforbund.

Gulliksen tvunget til å fortsette på landeveissykkelen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 8.08.18 10:24

Del på    

Punktering torpederte EM-tempo.

(procycling.no): I juni tok Line Marie Gulliksen et suverent tempogull under NM i Sandefjord. Hun måtte i tillegg måtte hun sykle 30 kilometer på bedre tid enn 41:00 for å bli tatt ut til mesterskapet.

Da det også gikk i orden, var Hitec-jenta selvskreven på start for å forsvare Norges ære under European Championship i Glasgow.

Men midtveis under den 32 kilometer lange tempoen var uhellet ute. Gulliksen pådro seg en bakhjulspunktering, og ble tvunet til å fortsette konkurransen på landeveissykkelen.

Hun syklet til slutt inn til en foreløpig 27.-plass (til slutt endte hun på 33.-plass av 34 startende, +9:32 bak vinneren) . Det var opplagt en skuffet norsk jente som rullet over målstreken etter å ha fått løpet sitt ødelagt av punkteringen.

Trodde hun hadde tapt gullet

Anna Van der Breggen suste inn til ny ledertid på 41:41. Det så ut til å holde til en sølvmedalje i den knalltøffe duellen mot Ellen Van Dijk.

Den regjerende mesterinnen måtte ta ut alt hun hadde for å sikre seg EM-gullet. I mål var hun bare to sekunder foran landsvenninen.

– Da jeg krysset målstreken trodde jeg Anna hadde slått meg med to sekunder, men heldigvis var det jeg som vant. Det var en veldig tett duell, uttalte Van Dijk i seiersintervjuet vist på NRK.

Bronsen gikk til Trixie Worrack fra Tyskland, 1:09 bak vinnertiden.

PS: Senere i dag skal herrene i aksjon. Norge har ingen deltakere med i disiplinen.

Tagget med: , , , ,

Les også disse