ENSOM MAJESTET: Rasmus Guldhammer triumferte i Ringerike Grand Prix, etter å ha kjørt ifra Carl Fredrik Hagen på den siste runden. Foto: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Guldhammer dominerte Ringerike Grand Prix

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 7.05.17 17:11

Del på    

Dansken tok sin andre seier på to dager.

HØNEFOSS (procycling.no): For andre dag på rad var Rasmus Guldhammer uslåelig i et sykkelritt på norsk jord. I søndagens Ringerike Grand Prix rykket Team Veloconcept-rytteren fra Carl Fredrik Hagen på den siste runden, og triumferte i ensom majestet inne i Hønefoss.

Dermed kopierte han bragden fra lørdag, da han slo samme mann i kampen om Sundvolden Grand Prix.

Allerede på den første av seks klatringer opp den krevende Riperbakken satte dansken fyr på rittet.

– Da vi kom inn i rundene så kjørte jeg allerede første gang, nå skal jeg uttale den riktig, opp Riperbaken, smiler Guldhammer etter premieseremonien.

Fire ryttere ble sittende igjen i tet. Carl Fredrik Hagen (Joker Icopal) hang med, som eneste nordmann. Troels Rønning Vinther (Riwal Platform) og Jonas Vingegaard Rasmussen (Coloquick) var de to danskene som hang med gjennom Guldhammer sitt hardkjør.

Artikkelen fortsetter under bildet!

PALLEN: Rasmus Guldhammer vant Ringerike Grand Prix 2017. For andre dag på rad henviste han Carl Fredrik Hagen til andreplassen. Troels Vinther ble nummer tre. Foto: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Skryter av Hagen

Bak kvartetten samlet det seg en forfølgergruppe på åtte ryttere, hvorav fire var fra Joker Icopal.

– Vi hadde egentlig et fint samarbeid helt til Hagen finner ut at han har en del lagkamerater bak. Det er helt forståelig at han da setter seg på hjul, men vi arbeider godt og vi vet ikke helt om de kommer tilbake eller ikke, ytrer søndagens vinner.

Gruppen kom aldri tilbake, og ved siste klatring opp Riperbakken tydet alt på at vinneren satt i tetgruppa på fire.

– Siste gang må jeg kjøre alt jeg har, og heldigvis får jeg en luke til de andre. Carl Fredrik er med meg, men jeg kvitter meg med ham til slutt, beretter Veloconcept-rytteren, som lot seg imponere over mannsterke Joker i finalen av rittet.

– Joker kjørte veldig bra i dag, men jeg klarte å slå Hagen. Så kanskje er det han som slår meg en annen dag, sier 28-åringen med et smil.

Artikkelen fortsetter under bildet!

BRATT: Troels Vinther, Jonas Vingegaard Rasmussen, Carl Fredrik Hagen og Rasmus Guldhammer klatrer Riperbakken. Foto: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Håper dobbeltseier kan gi ny proffkontrakt

Guldhammer syklet som proff for Stölting Service Group i 2016, men dansken var ikke med i planene til det tyske prokontinentallaget for 2017-sesongen. Kontrakt med noe nytt profflag fikk han heller ikke.

– Denne seieren betyr veldig mye for meg. Forrige år var jeg proff i Stölting, men dessverre fikk jeg ingen ny kontrakt. Så jeg kjemper for å se om jeg kan finne et lag til neste år. Å vinne begge disse to rittene her er helt fantastisk. Det er slett ikke noe jeg hadde regnet med.

Dansken tok sin første seier for året i Circuit des Ardennes tidlig i april, og er oppe i tre triumfer etter helgens norske UCI-ritt. Han er tydelig på at de henger høyt.

– Man får ikke så mange seire som syklist. Her vinner jeg to forskjellige sykkelritt på to forskjellige måter. De betyr veldig mye for meg begge to. Det ligger mye prestisje i å vinne her oppe i Norge, forteller den langhårede Veloconcept-syklisten.

Venter hard motstand i Tour of Norway

Det norske sykkelpublikumet får se mer til dansken om bare ti dager. Da stiller han til start når Tour of Norway sykles i gang, på den norske nasjonaldagen.

– Det er et av sesongmålene mine. Formen ser ut til å være veldig god, men det er noen gode ryttere vi skal kjøre mot der. Så vi får se, men jeg håper på å kjøre et veldig godt sykkelritt der.

Tagget med: , , , ,

Les også disse