BRA PUNCH: Felix Großschartner avsluttet åpningsetappen i Vuelta a Burgos på strålende vis. Her fra Tyrkia i 2019. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Großschartner snek seg bort fra favorittene

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 28.07.20 16:51

Del på    

Østerrikeren angrep kort avslutnings-bakke uten å nøle.

(procycling.no): I det første Pro-rangerte sykkelrittet siden mars var det Felix Großschartner som tok en noe overraskende seier på første etappe av Vuelta a Burgos.

En durabelig posisjonskamp utspilte seg på de siste kilometerne inn mot målstreken ved Mirador del Castillo.

CCC var lenge laget som holdt fortet i fronten, men utfordrerne kom med 1500 meter igjen.

QuickStep og Trek-Segafredo tok styring inn på siste kilometer inn i bakken. Jasper Stuyven havnet langt framme, men første angrep kom ikke fra ham.

Felix Großschartner angrep resolutt tidlig i bakken. Mens de fleste favorittene som Valverde, Evenepoel og Stuyven satt og så på hverandre var det ingen som kastet seg på østerrikerens angrep.

Bora-Hansgrohe-rytteren økte og økte og med 400 meter igjen hadde han over ti sekunder. Seiren var allerede tapt for forfølgerne.

– Jeg er kjempeglad. Jeg så på løypa i går og visste at avslutningen ikke var så dum for meg. Laget fikk meg i perfekt posisjon inn i siste sving før bakken. Så stoppet de opp litt. Så da ga jeg full gass. Om de kjørte meg igjen så kjørte de meg igjen.

Joao Almeida tok en imponerende andreplass for Deceuninck-QuickStep, åtte sekunder bak Großschartner. Veteran Alejandro Valverde (Movistar) ble nummer tre.

Evenepoel-show

Etter en nervøs halvtime med flere velt begynte sidevinden å blåse for alvor med fire mil igjen.

Først sprakk feltet opp, men det tok ikke mange kilometer før det så dog ut til at det skulle samle seg igjen,

Deceuninck-QuickStep ville det annerledes. Yves Lampaert og Remco Evenepoel angrep. Sistnevnte klinket til enda en gang.

Supertalentet brukte kort tid på å opparbeide seg en luke på 40 sekunder.

I feltet var det Movistar som tok tak. Alejandro Valverde satt og gaulet «Vamos!» etter sine hjelperytter. Evenepoel var en mann han ikke ønsket å slippe av gårde.

QuickStep-talentet forsvarte seg godt, men sekundene begynte å forsvinne. Med 27 kilometer igjen var det 27 sekunder fra Evenepoel til forfølgerne i et redusert felt.

20-åringen trakk inn årene noen kilometer senere og lot seg bli kjørt inn av feltet.

Tagget med: , , , ,

Les også disse