NYE LAGKAMERATER: Tom Dumoulin leder an Team Sunweb under lagtempoen i Tirreno-Adriatico tidligere i år. Til neste år får han seg helt nye lagkamerater i Jumbo-Visma. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Grøndahl Jansen om signeringen av Dumoulin: – Viktig for laget

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 19.08.19 11:49

Del på    

Men kampen om Tour de France-plassen kan fort bli trangere for nordmannen.

(procycling.no): Mandag formiddag kom den endelige bekreftelsen på at Tom Dumoulin skal kjøre for Jumbo-Visma neste sesong, og dermed bli lagkamerat med Tobias Foss og Amund Grøndahl Jansen.

Sistnevnte har akkurat avsluttet årets Arctic Race of Norway, og var på flyplassen på Evenes da procycling.no tok kontakt.

– Jeg tror det var viktig for både sponsorer og laget. Han er en stor stjerne i Nederland og da er det viktig at han kjører for det nederlandske laget i WorldTouren. Det er også en stor forsterking til sammendraget i de store rittene i fjellene. Det ser ut det er en god kjerne for å vinne store ritt, så det er nok en viktig signering for fremtiden, sier årets norske mester. 

Særlig Tour de France ble fremhevet som svært viktig og flere har begynt å trekke paralleller mellom lagene Jumbo-Visma og Team Ineos nå kan disponere i fjellene. I tillegg til Dumoulin, har du også ryttere som Primoz Roglic, Steven Kruijswijk, George Bennett og Laurens De Plus.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Dermed er det et lite spørsmål om det fremdeles blir plass til Amund Grøndahl Jansen i Tour de France, som har syklet og fullført de siste to utgavene.

– Det kommer an på hvilket lag du setter opp. Om du vil ta med Dylan eller om du vil gå hundre prosent for sammendraget. Det vil avhenge av prioriteringene til laget, sier han.

Jakter videre på seirer i Danmark rundt

Årets Tour de France gjorde tydeligvis også godt for nordmannen, som spesielt imponerte på de kuperte etappene i årets Arctic Race of Norway.

– Jeg var overraskende godt kjørende. Jeg trodde kanskje jeg skulle trenge litt mer tid på å komme inn i det. Det var moro å kjøre ritt med gode bein, så var det bare synd at man ikke er i stand til å vinne på den siste etappen, sier han.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

For på etappen til Narvik klarte akkurat Markus Hoelgaard å holde unna for en jagende Grøndahl Jansen. Etter å ha blitt nummer to på den avsluttende etappen og åtte sammenlagt, har han et håp om at det skal gå enda bedre når han onsdag starter på Danmark runst. 

– Jeg skal prøve å gjøre det beste ut av det hver dag i Danmark, så håper jeg at man kan ta en seier der istedenfor, når det ikke gikk i Norge, sier han.

Soloseier til Hoelgaard i Narvik

Satte watt-rekord på Storheia

Måten han kjørte på i bakkene lover også meget godt for det som venter senere i høst.

– Bakkeavslutningen til Storheia (3,5 kilometer à 11,8 prosent) ble min beste verdi på ti minutter noensinne. Jeg holdt for så vidt samme watt hele bakken, så det var 13 minutter med bedre watt enn jeg noensinne har kjørt i ti minutter. Det var et godt nivå, det var bare synd at det var såpass bratt at vekta satte meg sjakk matt, sier han om den tredje etappen, hvor han var 58 sekunder bak Odd Christian Eiking og ikke mer enn 45 sekunder bak en så god rytter som Alexey Lutsenko.

Etter Danmark bærer det videre til Bretagne Classic og så videre til de to WorldTour-rittene i Canada. Mot slutten av september venter en VM-løype i Yorkshire som virker til å passe meget godt for 25-åringen. 

I Bretagne ble han nummer tolv i fjor, mens en forkjølelse gjorde at han havnet litt lenger ned på resultatlistene i Canada.

– Jeg tror jeg er i bedre form nå, så jeg håper jeg kan kjempe om virkelige topplasseringer i Bretagne og i hvert fall Québec, muligens også Montréal.

Han er usikker på om prestasjonene der vil være viktige for hvilken rolle han får i det norske laget i Yorkshire, men holder han formen utover kan det i hvert fall bli spennende å følge Jumbo-Visma-rytteren utover høstsesongen.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse