SKIFTER LAG: Tom Dumoulin er klar for Jumbo-Visma fra neste sesong. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Dumoulin klar for Jumbo-Visma

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 19.08.19 10:16

Del på    

Den store drømmen er Tour de France.

(procycling.no): Så var det endelig. Mandag morgen bekreftet Team Sunweb at de hadde blitt enige med Tom Dumoulin om å avslutte kontrakten etter årets sesong, to år før den opprinnelig gikk ut.

Kun halvannen time senere la Jumbo-Visma ut en video, hvor de kunne ønske Tom Dumoulin velkommen.

– Vi har én drøm. Å vinne det største sykkelrittet i verden. Ved å ha mot og guts. Ved å skape vennskap. Ved å være smartere enn resten. Være åpen for påvirkning fra andre. Og viktigst, gjøre det sammen. Vi er stolte over hva vi har oppnådd. Stolt av fremtiden vår. Velkommen Tom. Sammen vil vi konkurrere for vår drøm, blir det sagt i videoen.

Dumoulin: – Føles litt som å komme hjem

I en pressemelding fra Jumbo-Visma senere på dagen fortalte Dumoulin om avgjørelsen om å forlate Sunweb etter åtte år.

– Jeg så etter en ny sportslig utfordring og Team Jumbo-Visma er det rette laget for det. Jeg ser frem til det. Jeg startet sykkelkarrieren min i kontinentallaget til Rabobank (Rabobank som er forløperen til dagens Jumbo-Visma). Derfor føles dette litt som å komme hjem. Det er fint å kunne representere fargene til et nederlandsk lag, sier Dumoulin.

28-åringen har signert en treårskontrakt med Jumbo-Visma.

Klare for å utfordre Ineos

Målet med signeringen for Jumbo-Visma er å kunne vinne et treukersritt, hvor da spesielt Tour de France stikker seg ut som deg gjeveste målet.

Dumoulin har selv vunnet giroen i 2017 og sier at han ser frem til å kunne hjelpe laget til å oppnå målet om å vinne et treukersritt.

– Du vil heller sykle med hverandre enn mot hverandre. Nå kan vi putte sammen det sterkeste mulige laget og kjempe med et lag som Ineos. Oppnåelsen av våre drømmer og ambisjoner kommer stadig nærmere, sier lagsjef Richard Plugge.

Jumbo-Visma har kjørt meget bra i Tour de France de siste to årene, med Primoz Roglic og Steven Kruijswijk på fjerde- og femteplass i 2018 (med Dumoulin på andreplass) og Kruijswijk på tredjeplass i årets utgave. Laget har også to meget dyktige klatrere i Laurens De Plus og George Bennett.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

I Jumbo-Visma blir Dumoulin også lagkamerat med Amund Grøndahl Jansen og Tobias Foss.

Tagget med: , ,

Les også disse