HÅPER PÅ NY FOLKEFEST: Men Knut-Eirik Dybdal innrømmer at de har flere spørsmål enn svar før UCI skal vedta den nye sesongplanen fra august og ut 2020-sesongen på et møte i midten av neste måned. FOTO: Gautier Demouveaux/Arctic Race of Norway

Soloseier til Hoelgaard i Narvik

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 18.08.19 17:39

Del på    

Grøndahl Jansen kom for sent.

(procycling.no): Markus Hoelgaard sørget for en spennende avslutning på Arctic Race of Norway, da han angrep den siste av tre ganger opp til Skistua i Narvik.

Uno-X-rytteren gikk til i det tetgruppen nærmet seg toppen og åpnet umiddelbart opp en solid luke. I gruppen bak ble det nøling, og rykk og napp, mens Hoelgaard kunne fokusere på seg selv.

Inn på den siste kilometeren hadde han syv sekunders ledelse, men det ble tøft når veien gikk oppover igjen. Amund Grøndahl Jansen (Jumbo-Visma) lanserte en langspurt med 700 meter til mål og seilte ifra forfølgergruppen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

I tynge klyv kom Grøndahl Jansen på oppløpet og knappet raskt inn, men til slutt kunne endelig Hoelgaard slippe jubelbrølet løs, like foran landsmannen.

– Utrolig stort. Jeg har fått så vanvittig god hjelp fra de andre på laget hele uken. Det satt litt langt inne at jeg ikke kunne gjøre det bedre for de i går, men å toppe det med seier i dag er helt sykt, fortalte han i seiersintervjuet med TV 2.

– Jeg så at de andre var ganske kokt og jeg følte meg egentlig ganske sterk selv. Jeg visste at når det er motvind så kan det være mulig å snike seg av gårde, så når jeg fikk luken så visste jeg at det kom til å bli vanskelig å hente meg.

Lutsenko stjal sammenlagtseieren

Det ble en tøff kamp mellom sammenlagtleder Warren Barguil (Arkéa-Samsic) og toer Alexey Lutsenko (Astana). Sistnevnte lå tre sekunder bak foran den siste etappen, og de to fulgte hverandre som skygger gjennom de tre rundene i Narvik. Barguil sikret seg to bonussekunder tidlig på etappen og økte ledelsen, og i Narvik spurtet de om ytterligere sekunder foran den siste runden.

Da var det Lutsenko som var raskest, men Barguil fulgte like bak, og dermed var ledelsen til franskmannen på fire sekunder ut på den siste runden.

De to kjørte aktivt i finalen, men kom til slutt sammen med forfølgergruppen inn på den siste kilometeren og inn på oppløpet lå Barguil limt til Lutsenkos bakhjul, men ble presset bort av Enrico Gasparotto. Italieneren hadde imidlertid ikke krefter til å henge med på Lutsenkos akselerasjon og kazaksthaneren fikk raskt en luke. Barguil måtte dermed gå rundt og da ble veien opp lang.

Barguil kjempet febrilsk for å få opp farten, og men Lutsenko suste inn til tredjeplass og fire bonussekunder, mens det ble en betydelig luke tilbake til Barguil.

(artikkelen fortsetter under)

FULGTE HVERANDRE TETT: Warren Barguil måtte til slutt gi tapt for Alexey Lutsenko. FOTO: Gautier Demouveaux/Arcitc Race of Norway

Etter å ha studert bildene var dommen fra rittjuryen at det var en stor nok luke til at Barguil ble dømt et sekund bak Lutsenko, og dermed glapp sammenlagtseieren for ham med et sekund.

– Det er en overraskelse for meg. Bra dag, men også hard. Jeg vil takke laget mitt, i dag gjorde de utrolig jobb for meg. I finalen, kun ett sekund… Utrolig, fortalte Astana-rytteren i intervju med TV 2 etter målgang.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Eiking tok klatretrøyen

Etter å ha vunnet kongeetappen til Storheia var Odd Christian Eiking i god posisjon til å vinne klatretrøyen, med kun to poeng opp til Steve Cummings, som ledet på 12 poeng.

Da rytterne entret Narvik etter 135 kilometer og tok fatt på den første forseringen til Skistua var askøyvøringen umiddelbart i front og satte opp farten. Wanty-Gobert-rytteren sørget for å strekke feltet og mot toppen av den 2,3 kilometer lange stigningen gikk han til og sikret fem poeng, og gikk inn i ledelsen i konkurransen.

På den neste runden sørget han for å taue inn en gruppe som var av gårde og fulgte på hjulet til Rein Taaramäe (Direct Energie) mot toppen. Like før toppen gikk han til igjen og med fem nye poeng sikret han seg klatretrøyen og premien på 500 kilo laks.

I sammendraget var det Sindre Skjøstad Lunke (Riwal Readynez) som ble beste norske rytter på sjetteplass, 42 sekunder bak Lutsenko, tett etterfulgt av Markus Hoelgarad (43 sekunder) og Grøndahl Jansen (51 sekunder).

Tagget med:

Les også disse