MED I TOPPEN: Amund Grøndahl Jansen tok femteplassen i Bretagne Classic på søndag. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Grøndahl Jansen på femteplass i Plouay

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 1.09.19 17:04

Del på    

Den norske mesteren syklet strålende i Bretagne Classic.

(procycling.no): Amund Grøndah Jansen var synlig gjennom de siste milene i Bretagne Classic, men da seiersangrepet gikk hang han ikke med.

Tre mann gjorde opp om seieren mens den norske mesteren kom i mål med en forfølgergruppe et drøyt halvminutt bak vinneren.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Der spurtet Grøndahl Jansen godt og tok femteplassen i det stadig mer krevende endagsrittet. Nordmannen var raskest i gruppa, men klarte akkurat ikke å hente inn Michael Valgren som ledet med noen sekunder inn på oppløpet.

– Jeg er veldig fornøyd med nivået jeg har inne. Det var knallhardt og jeg slår mange store navn. Men synd man ikke kan kjempe om seieren når man først tilhører de beste i rittet, sier Grøndahl Jansen til procycling.no.

25-åringen var med på flere angrep underveis i rittet, men hang ikke med på det avgjørende seiersstøtet. Men den gode formen tar han med seg over den engelske kanal der Tour of Britain venter.

– Jeg har byttet inn Canada mot Storbritannia med tanke på VM. Jeg trivdes jo i lille-Britannia i dag, så det blir nok også et fint ritt, beretter Jumbo-Visma-syklisten.

Artikkelen fortsetter under bildet!

ENDELIG: Sep Vanmarcke vant sitt aller første WorldTour-ritt da han gikk til topps i søndagens Bretagne Classic. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Trio gjorde opp om seieren

Mens Grøndahl Jansen spurtet inn til 5. plass var det Tiesj Benoot (Lotto Soudal), Sep Vanmarcke (EF Education First) og Jack Haig (Mitchelton-Scott) som kjempet om seieren.

De tre slet seg løs med to mil igjen og jobbet strålende sammen for å bygge opp en ledelse på 42 sekunder med én runde igjen. Samarbeidet fungerte helt til siste bakke, og selv der brøt det ikke helt sammen. Noen små forsøk fra Benoot og Haig førte ikke til mye. Men med 1400 meter igjen, i det lettkjørte terrenget inn mot mål, prøvde Benoot.

Vanmarcke var rett på angrepet og sørget for at ingen slapp løs. De tre kom kom samlet inn på siste kilometer og begynte å lure på hverandre.

EF-rytteren tok saken i egne hender, klinket til med 800 meter igjen, og kjørte til soloseier på strålende vis mens Haig og Benoot ventet litt for lenge før de tok opp jakten.

Triumfen er hans aller første på WorldTour-nivå. Benoot tok andreplassen foran Haig.

Slik gikk det til:

Etter en haug med angrep i starten var det Romain Combaud, Johan Le Bon, Anthony Perez og Romain Sicard som fikk gå av gårde i brudd. De fikk raskt en diger luke som nærmet seg ti minutter.

Så tok Deceuninck-QuickStep og CCC Team ansvar i feltet. De jobbet den jevnt og trutt ned til 4:35 med 120 kilometer igjen til målstreken.

Nervene begynte tidlig å bre seg i hovedfeltet med en stadig posisjonskamp før bakkene.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

AG2R La Mondiale begynte også å jobbe og med to timer igjen var det kun 50 sekunder igjen for tetgutta.

Grusveiene skaper utskillelse

Laget til Oliver Naesen holdt fram med sitt arbeid. De spilte ut Benoit Cosnefroy tidlig som førte til at hovedfeltet ble smadret.

QuickStep svarte ved å sende Mikkel Frølich Honor etter franskmannen.

Angrepene holdt ikke over første grusparti der Tim Wellens (Lotto Soudal) klinket til.

De neste kilometerne fulgte en rekke angrep. Amund Grøndahl Jansen (Jumbo-Visma) var blant rytterne som kjørte offensivt.

De siste milene

Med tre mil igjen samlet det seg en stor gruppe med favoritter. Men i bakkene var det flere store ryttere som fikk trøbbel.

21 kilometer gjensto da en ny trio slet seg løs. Jack Haig (Mitchelton-Scott), Tiesj Benot (Lotto Soudal) og Sep Vanmarcke (EF Education First) slet seg løs foran en gruppe på omlag 40 ryttere. Amund Grøndahl Jansen hang fremdeles med i feltet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tony Gallopin forsøkte seg i Cote de Ty Marrec (1.1k à 6.3%) men med to bakker igjen var det fortsatt de tre første som førte an foran et samlet felt.

17 kilometer fra mål ledet de med omlag 20 sekunder. De neste kilometerne jobbet trioen godt sammen og doblet ledelsen. Ut  på siste runde hadde Benoot, Vanmarcke og Haig hele 42 sekunder til en kvintett som gikk av gårde fra feltet.

Den større gruppa fulgte noen sekunder bak mellombruddet.

Kampen mellom de tre

Tempoet blant forfølgerne var ikke høyt nok og luken til de tre i teten så stadig mer lovende ut. Med åtte kilometer igjen av Bretagne Classic var det blitt 52 sekunder til nærmeste utfordrer.

Bak den samarbeidende trioen samlet feltet seg igjen, men tempoet var for lavt til å kjøre inn tetgruppa.

De fortsatte det gode samarbeidet helt til den aller siste bakken. Benoot dro opp tempoet med Haig og Vanmarcke på hjul, men klarte ikke å kvitte seg med de andre.

I feltet støtet Van Avermaet først men det var Cosnefroy som tråkket fra. Amund Grøndahl Jansen fulgte med da en gruppe på fem ryttere slet seg løs med Cosnefroy først.

I teten var de samlet over toppen og gjorde opp om seieren i Plouay. Det oppgjøret vant Vanmarcke som gikk med 800 meter igjen. Han tråkket inn til sin aller første seier i et WorldTour-ritt.

Tagget med: , , , ,

Les også disse