I FINALEN: Amund Grøndahl Jansen endte på 13.-plass i Ronde van Drenthe. Her fra Dubai Tour. FOTO: © Tim De Waele

Grøndahl Jansen i form – står over ritt

Anders Eia Linnestad
Tips meg

Publisert 4.02.17 14:29

Del på    

Prioriterer trening for å kunne kjøre for egne resultater.

(procycling.no): Amund Grøndahl Jansen har fått en god start på proffkarrieren. I Dubai Tour var 22-åringen var en viktig bidragsyter til at lagets kaptein, Dylan Groenewegen, endte på en svært respektabel annenplass sammenlagt – bak suverene Marcel Kittel.

Den avsluttende etappen, som Kittel også vant, gikk imidlertid ikke helt som Groenewegen hadde ønsket. I den nest siste svingen ble Grøndahl Jansen og resten av opptrekkstoget sperret inne, og nederlenderen måtte starte spurten med for mange ryttere foran seg.

– Vi bommet i opptrekket. Vi kjørte frem for tidlig, og da vi kom til den første svingen mistet vi hverandre. Det ble for trangt, vi ble slukt og kom ikke frem igjen. Dylan kom dårlig ut og hadde ingen av oss rundt seg, forklarer nordmannen til procycling.no.

I HVITT: Dylan Groenewegen vant ungdomskonkurransen i Dubai Tour. FOTO: © Tim De Waele

Men den tidligere Joker-rytteren depper ikke av den grunn. Dubai Tour har tross alt vært en god opplevelse både for LottoNL-Jumbo og Grøndahl Jansen selv.

– For laget har Dubai Tour vært veldig bra. At Dylan ble nummer to sammenlagt i et ritt med så mange gode spurtere, er ikke verst. I et par etapper organiserte vi oss høvelig bra, sier han, og legger til:

– For min egen del har sesongen også startet bra. Formen føles grei.

Står over Algarve

Det samme viser de fysiske testene. Grøndahl Jansen er akkurat der han skal være. I samråd med lagledelsen har han derfor bestemt seg for å stå over Volta ao Algarve, som egentlig var neste ritt på programmet.

Da Tour of Qatar ble avlyst, måtte mange av lagkameratene endre på rittopplegget sitt, og flere fant ut at de trenger rittet i Portugal for å bygge opp formen. Det gjør ikke 22-åringen fra Nes.

– I utgangspunktet kunne jeg bare bidratt på to av etappene i Algarve, så jeg skulle hovedsakelig dit for å få formen på plass. Men på samlingen i januar var resultatene på de fysiske testene allerede gode, så vi fant ut at jeg heller skulle trene mot de rittene hvor jeg får kjøre for egne sjanser, sier Grøndahl Jansen.

Blant dem er Nokere Koerse, som Joker var med å sette sitt preg på i fjor.

– Det er helt fint for min del, konkluderer LottoNL-Jumbo-rytteren.

 

Tagget med: , , , ,

Les også disse