Prøv Procycling Pluss idag

Grøndahl Jansen får skryt etter Het Nieuwsblad-debut

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 24.02.18 20:25

Del på    

– Vi hadde forhåpninger til ham og han skuffet ikke.

NINOVE (procycling.no): 19.-plassen til Amund Grøndahl Jansen i Omloop Het Nieuwsblad forteller ikke all verden om prestasjonen han faktisk la for dagen.

Romerikingen satt eksemplarisk plassert i forkant av Molenberg, og i partiene som fulgte over Haaghoek og Leberg kjempet han side om side med verdenseliten innenfor klassikerne.

Etter at en farlig gruppe bestående av blant andre Zdenek Stybar (Quick Step), Stefan Küng (BMC Racing) og Tim Wellens (Lotto-Soudal) dannet seg, tok 24-åringen affære og fulgte blant andre Arnaud Démare (FDJ) og Oliver Naesen (Ag2r) opp til dem. Da gruppa litt senere ble delt i to, var det den unge nordmannen som tok ansvaret med å samle dem igjen.

Men da Tiesj Benoot angrep på Berendries og fikk selskap av Greg Van Avermaet og Stybar på bakhjulet, ble det også tydelig at det sitter ryttere med enda flere gir å sette inn på det ujevne underlaget.

– Jeg kastet kanskje bort litt krefter etter Molenberg og inn mot Haaghoek, sa Grøndahl Jansen ettertenksomt til procycling.no etter i underkant av fem timers hardkjør på sykkelen.

Får skryt av Verhoeven

Men han hadde ingenting å skamme seg over. Plutselig hadde en av de sterke gruppene han infiltrerte fått skli unna på feil tidspunkt (sett fra hovedfeltets synspunkt), og da hadde han sittet enda bedre i det foran finalen.

Grøndahl Jansens sjef, Nico Verhoeven, var i hvert fall imponert over det han så fra sin norske favorittsyklist.

– Det var en viktig gruppe, men de fikk ikke mer enn åtte sekunder. Noen av forhåndsfavorittene satt der, og en del andre som var sluttkjørt 10 kilometer senere. Amund holdt seg i feltet, men han var ikke sterk nok til å følge de 10 beste over Muur van Geraardsbergen, sier Verhoeven til procycling.no.

VIKTIG GRUPPE: Amund Grøndahl Jansen på hjulet til Oliver Naesen i gruppa som slet seg løs etter Molenberg. Foto: © Tim De Waele

Nordmannen ble nydelig plassert av Tom Leezer inn mot et av Flanderns mest ikoniske punkter, men da Sep Vanmarcke tok fronten blåste samtidig en rekke av forhåndsfavorittene forbi.

Over toppen var han ikke skrekkelig langt unna å få kontakt med de 10 første, men de var akkurat utenfor skuddhold. Det var fra den gruppa, flankert av lagkompisene Oscar Gatto og Aleksej Lutsenko, Michael Valgren til slutt angrep fra og avgjorde rittet til egen og økonomisk truede Astanas fordel.

Les mer: – Rytterne betales med fjorårets sparepenger

– Gøy å være kaptein for en dag

Feltet fikk kontakt med siste rest av utbrytere ved den tidligere avslutningen Flandern rundt benyttet i sentrum av Ninove.

Der spurtet Grøndahl Jansen og Timo Roosen inn til respektive 19.- og 16.-plasser, men det var opplagt hvem av de to som benyttet sjansen best etter å ha blitt gitt frie roller av LottoNL-Jumbo-ledelsen.

– Jeg ble litt sperret i spurten av gruppa som ble hentet. Da måtte jeg bremse ned én gang. Der røk vel de ordentlige topplasseringene, så det var jo synd, kommenterte Grøndahl Jansen etterpå.

– Likevel, i dag har du svart på angrep fra Tim Wellens og vært andremann inn ved foten av Muur-Kapellmuur; det har vært en ok dag på sykkelen da?

– Det er jo på sett og vis slik man blir bedre, så jeg tar det med meg som noe positivt og sikter mot nye løp videre. Laget gjorde et godt stykke arbeid for meg i dag, så det er jeg takknemlig for. Det var gøy å være kaptein for en dag, så får vi jobbe for Dylan i morgen.

Sentral rundt Groenewegen

I det langt flatere Kuurne-Brussel-Kuurne er det blant annet Oude Kwaremont som volder trøbbel for raske ryttere med ambisjoner om å stikke av med seier i en av de ’enklere klassikerne’.

Blant disse finner man Dylan Groenewegen, og også her vil allsidige Grøndahl Jansen sitte med en viktig rolle.

– I morgen blir det seks ryttere som jobber for Dylan, varsler teamsjef Verhoeven.

– Og her har også Amund en viktig rolle fordi han og Timo er Dylans to siste hjelpere i opptrekket. De skal få ham i posisjon og levere ham av i god hastighet.

– Det virker som Grøndahl Jansen er en bra match for laget deres, er du innstilt på å skrive under en lengre kontrakt med ham?

– Hvis han ønsker det selv, og det tror jeg han gjør, så vil vi gjerne at han skal bli her lenger. Han er nordmann, men bor i Girona og snakker allerede veldig bra nederlandsk. Han kan gjøre seg forstått i laget vårt og fortelle sin egen mening og det er viktig på et nederlandsk lag, påpeker Verhoeven.

Tagget med: , , ,

Les også disse