Prøv Procycling Pluss idag

SOLO: Michael Valgren kom alene til mål etter et sent angrep. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Dansk dynamitt i brosteinsåpningen

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 24.02.18 16:43

Del på    

Michael Valgren best i Omloop Het Nieuwsblad.

MEERBEKE/OSLO (procycling.no): Det ble en dansk jubledag i Omloop Het Nieuwsblad. Etter at Christina Siggaard vant damerittet tidligere på dagen, var det Michael Valgren som stakk av med seieren i herreklassen.

Astana-rytteren utnyttet at Astana satt med tre ryttere i en gruppe på tolv ryttere inn mot målgangen i Meerbeke, og angrep to kilometer før mål. Det var et angrep som holdt unna hele veien til mål, og dansken kunne dermed juble for karrierens største seier.

– Etter Muuren kom vi av gårde i en gruppe hvor vi hadde tre ryttere. Vi visste at vi måtte gjøre noe, siden det var mange raske ryttere der. Jeg kontret på et angrep fra Sep Vanmarcke, og heldigvis så de bare på hverandre i fem sekunder. Da kom jeg meg unna. Det var veldig hardt, men jeg er veldig glad, sier dansken i seiersintervjuet etter målgang.

Lukasz Wisniowski (Team Sky) ble nummer to, mens Sep Vanmarcke (EF Education First) tok den siste plassen på pallen.

Edvald Boasson Hagen falt tidlig ut av seierskampen, mens lagkameraten til Valgren, Truls Korsæth veltet. Amund Grøndahl Jansen kom derimot inn med gruppa som spurtet om fjerdeplassen, hvor han spurtet inn til en 19. plass. Daniel Hoelgaard brøt rittet, i likhet med Boasson Hagen.

– Jeg ble litt sperret i spurten av gruppa som ble hentet, da måtte jeg bremse én gang. Der røk vel de ordentlige topplasseringene. Det var synd, sier Grøndahl Jansen til procycling.no etter målgang.

Åpning av klassikersesongen

Omloop Het Nieuwsblad er nærmest for høytid å regne i Belgia. Med sin tradisjonelle plassering i slutten av februar er det rittet som åpner klassikersesongen, og for mange den skikkelige starten på sykkelsesongen.

Det var også et fint vær som møtte rytterne før starten i Gent. Strålende sol, men en temperatur like over frysepunktet var det rytterne fikk på de 196 kilometerne fra startbyen til Meerbeke.

Rittet har normalt sett vært kjørt med både start og mål i Gent, men før årets utgave har arrangøren børstet støv av den gamle avslutningen i Flandern rundt, med ikoniske Muur van Geraardsbergen og Bosberg som de to siste bakkene før målgang.

Grøndahl Jansen på offensiven

Derfor var det også knyttet spenning til hvordan den nye ruten ville påvirke rittet, og hvor selve «åpningen» av rittet ville være i fravær av Taaienberg.

Philippe Gilbert (Quick-Step Floors)var på offensiven ved flere tilfeller tidlig i rittet, men det var etter Molenberg (54 kilometer igjen) at rittet åpnet seg. Greg Van Avermaet (BMC) stod for den første fartsøkningen, og over toppen ble en tetgruppe på tolv mann etablert.

Der satt ryttere som Tim Wellens (Lotto Soudal), Arnaud Démare (FDJ), Michael Matthews (Sunweb), Oliver Naesen (AG2R La Mondiale) – og gledelig nok også Amund Grøndahl Jansen (Team LottoNL-Jumbo).

Nordmannen viste seg godt fram i gruppa, som like etter hentet inn de siste restene av dagens brudd. Dessverre for nordmannen ble gruppa hentet noen kilometere senere.

GODT MED: Amund Grøndahl Jansen var aktiv underveis i rittet, her på hjulet til Oliver Naesen. Foto: © Tim De Waele

Opp Berendries (39 kilometer igjen) var det dermed nye angrep, og en ny gruppe ble dannet. Fra den angrep Tiesj Benoot igjen, men Lotto Soudal-rytteren ble hentet inn av det jaktende hovedfeltet før Muur van Geraardsbergen.

Fartsfylt finale

Dermed var det et stort felt som kom inn i bunn av den legendariske stigningen med 17 kilometer igjen, med Grøndahl Jansen i strålende posisjon. Ingen kunne følge Sep Vanmarcke (EF Education First) i de bratteste partiene, og belgieren rundet kapellet på toppen med en liten luke, med Grøndahl Jansen som 15.-20. mann over toppen.

I utforkjøringen kom Zdenek Stybar (Quick-Step Floors) opp til Vanmarcke, og inn mot Bosberg vokste gruppa ytterligere til 13 ryttere, hvor de fleste favorittene var representert.

BOSBERG: Oliver Naesen satt fart opp Bosberg, dagens siste stigning, men fikk ikke luken han var ute etter. Foto: © Tim De Waele

Til tross for høy fart, holdt gruppa seg stort sett samlet over toppen, med unntak av Yves Lampaert (Quick-Step Floors) som måtte slippe seg ned til gruppa bak.

Dermed var det tolv mann i den første gruppen, som bestod av Oliver Naesen, Greg Van Avermaet, Sep Vanmarcke, Zdenek Stybar, Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida), Matteo Trentin (Michelton-Scott), Wout Van Aert (Veranda’s Willems Crelan), Lukasz Wisniowski (Team Sky), Daniel Oss (Bora-Hansgrohe) og de tre Astana-rytterne Oscar Gatto, Aleksej Lutsenko og Michael Valgren.

Det overtallet utnyttet Astana, og Valgren tok seieren etter et sent angrep.

Tagget med: , , ,

Les også disse