Prøv Procycling Pluss idag

SMILER: Amund Grøndahl Jansen er som ventet tatt ut til å kjøre Tour de France. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

Grøndahl Jansen bekreftet til Tour de France

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 10.06.19 12:20

Del på    

Jumbo-Visma har åtte ryttere klare.

(procycling.no): Amund Grøndahl Jansen er tatt ut på Jumbo-Vismas Tour de France-lag. Den 25 år gamle nordmannen er tatt ut sammen med Dylan Groenewegen, Steven Kruijswijk, Mike Teunissen, Tony Martin, George Bennett, Wout Van Aert og Laurens De Plus.

Grøndahl Jansen er dermed klar til å ta fatt på sin andre Tour idet rittet starter i Brussel den 6. juli. Det nederlandske WorldTour-laget gjentar ambisjonene fra i fjor og sikter mot å vinne spurter og et godt sammenlagtresultat i Paris.

I 2018 vant laget to etapper med spurteren Groenewegen, en med Primoz Roglic i Pyreneene og tok fjerde- og femteplass sammenlagt.

I år vil altså Roglic melde pass på touren etter å ha syklet Giro d’Italia hvor på en tredjeplass. Jumbo-Vismas sammenlagtambisjoner skal derfor forsvares av nederlenderen Kruijswijk.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

For øyeblikket finpusser 32-åringen Tour-formen i Critérium du Dauphiné, etter en sesonginnledning med gode resultater i Rute del Sol (3.plass), Volta a Catalunya (5.plass) og Tour de Romandie (6.plass).

Kruijswijk har sin femteplass fra i fjor som sitt beste resultat i Tour de France. Den bredskuldra rytteren, med klengenavnet De Kleerhanger, har i tillegg tre topp ti plasseringer fra Giro d’Italia og to fra Vuelta a España.

Van Aert

Laget knytter også en viss dose forventninger til Van Aert. 24-åringen får sin Tour de France-debut etter en rekke sterke resultater i klassikerne. Etter blant annet en tredjeplass i Strade Bianche, sjetteplass i Milano-Sanremo og andreplass i E3 er det grunn til å tro at den tidligere krossverdensmesteren kan hevde seg på flere av de mellomkuperte etappene.

– Han gjør laget vårt enda sterkere. Han har ikke mange rittdager og Wout har forberedt seg på en ideell måte. Etter touren skal han sykle Prudential Ride London, og etter det, starter kross-sesongen, sier Merijn Zeeman, lagets sportsdirektør.

– Wout er klar for det neste steget.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse