LITT BAK I SPURTREKKA: Dylan Groenewegen var ute av posisjon og trillet i mål som femtemann på etappen i Nancy. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Groenewegen: – Jeg er ikke 100 prosent

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 9.07.19 21:58

Del på    

Nederlenderen preges fremdeles av velten i Brussel.

(procycling.no): Jumbo-Visma herjet gjennom Grand Départ i Belgia, men i det touren fant veien til moderlandet Frankrike har det gått litt tråere.

Den gule ledertrøya til Mike Teunissen kunne gått over til Wout Van Aert på den tredje etappen, men Julian Alaphilippe stakk av gårde og tok storeslem med etappeseier og gul trøye.

På de siste kilometerne inn mot målstreken i Nancy maktet ikke det nederlandske WorldTour-laget å samle troppene rundt Dylan Groenewegen. Spurttønna fra Amsterdam ble nummer fem, mens sisteopptrekker Mike Teunissen spurtet til sjetteplass på andre side av veien.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg klarte ikke å si hva det var jeg ønsket. Vi burde holdt oss til samme side, men det er jeg som må si ifra om det. Det var det som gjorde at vi mistet hverandre, sier Groenewegen på selvkritisk vis til Wielerflits.

26-åringen merker også at kroppen ikke er helt der den skal være etter velten 1500 meter fra målstreken på lørdagens åpningsetappe.

– Jeg er ikke 100 prosent enda. Om jeg er i godt slag så kan jeg få til noe bedre. Jeg sover ikke helt bra enda. Dette har vært en dårlig start, men gutta tror på meg. Det er surt fordi du ikke forventer å starte på denne måten.

Også i 2018 tok det litt tid før Groenewegen og Jumbo-Visma fikk vann på spurtmølla rundt sin kaptein. Men på etappe syv og åtte vant han i suveren stil.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse