ANGREP: Kristoffer Skjerping og Henrik Evensen var på hugget mot proffene under Koolskamp. FOTO: Eurosport Norge

Joker Icopal aggressive da Koolskamp skulle avgjøres

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 14.09.18 16:16

Del på    

Kunne til slutt ikke hindre massespurt.

(procycling.no): I fjor ble Dylan Groenewegen nummer to i Koolskamp, kun slått av Fernando Gaviria.

Denne gangen veltet André Greipel ut av rittet tidlig, noe som åpnet opp for nederlederens første triumf i 1.1-rittet.

Han tok seg forbi Trek-Segafredo-toget på venstresiden og spurtet først over målstreken. John Degenkolb ble nummer to, mens Jasper Stuyven sikret seg tredjeplassen.

På de avsluttende to rundene viste også Joker Icopal seg fram. Først via dobbeltangrep fra Kristoffer Skjerping og Henrik Evensen, og deretter da et seksmannsbrudd som inneholdt Ole Forfang ble kjørt inn en snau kilometer før mål.

Resultater (referat følger under): 

1. Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) 4:14,33
2. John Degenkolb (Trek-Segafredo) samme tid
3. Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) st
4. Emiel Vermeulen (Roubaix Lille Metropole) st
5. Bram Welten (Team Fortuneo Samsic) st
6. Jonas Van Genechten (Vital Concept) st
7. Baptiste Planckaert (Katusha-Alpecin) st
8. Kenny Dehaes (WB Aquq Protect Veranclassic)
9. Sean De Bie (Verandas Willems-Crelan) st
10. Yoeri Havik (Vlasman Track) st

(…)

28. Fridtjof Røinås (Joker Icopal) st
36. Sondre Holst Enger (Israel Cycling Academy) st

Slik gikk det til:

186 kilometer fordelt på 17 runder á 11,1 kilometer i den belgiske byen Koolskamp i Flandern.

André Greipel var involvert i en tidlig velt, og endte opp med å stå av rittet, meldte Lotto-Soudal.

I dagens brudd satt Meijers, Bugter, De Bock og Boucher. Kvartetten prøvde lykken i et hovedfelt styrt av LottoNL-Jumbo som skulle prøve å samle det hele for Dylan Groenewegen mot slutten. Med en formstinn Greipel ute av rittet, var sjansene for seier til 25-åringen fra Amsterdam betraktelig hevet.

Norske Amund Grøndahl Jansen sto over lørdagens ritt etter sykdom i forbindelse med GP Quebec og GP Montréal. Det fantes likevel norske innslag i kraft av August Jensen og Sondre Holst Enger (Israel Cycling Academy) og det norske kontinentallaget Joker Icopal.

Satset på Stuyven og Degenkolb

Trek-Segafredo hadde også et sterkt mannskap til start, der spesielt Jasper Stuyven, som vant GP Wallonie nylig, skilte seg ut.

Tidligere vinnere av rittet er blant andre Fernando Gaviria, Marcel Kittel, Timothy Dupont, André Greipel og Arnaud Démare. I 2015 sto Michal Golas for en litt større overraskelse da han stakk av med seieren i det belgiske 1.1-rittet. Da ble Adrian Aas Stien nummer tre.

Trek-laget satte seg etter hvert fram for å gjøre en jobb for Stuyven. I tillegg hadde laget John Degenkolb med seg til mesterskapet i Flandern denne dagen.

I bruddet satt Jeroen Meijers (Roompot-Nederlandse Loterij), Luuc Bugter (Verandas Willems-Crelan), Stijn De Bock (Cibel-Cebon) og David Boucher (Tartaletto-Isorex).

Med fem mil igjen var det fremdeles i underkant av to minutter opp til bruddet, en avstand som samtidig indikerte at hovedfeltet hadde grei kontroll på begivenhetene.

20 kilometer senere hadde bruddet fremdeles 1:25 tilbake til feltet, men LottoNL-Jumbo og Trek-Segafredo holdt høyt tempo i jakten på utbryterne.

Da avstanden fortsatte å minke, ble det støting i bruddet. Det så ut til at De Bock (Cibel-Cebon) og Bugter (Verandas Willems-Crelan) hadde mest saft igjen i beina, men Meijers var ikke interessert å gi seg så lett, og bidro til å samle bruddet igjen.

Joker-Icopal viste seg fram

Foran de to avsluttende rundene begynte Joker Icopal å vise seg fram. Først angrep de med Kristoffer Skjerping og Henrik Evensen da bruddet var i ferd med å hentes inn.

Angrepet fra de to kjøresterke rytterne var dog over etter noen få kilometer. Da en ny gruppe slet seg løs inne på sisterunden, var Ole Forfang årvåkent på plass. Det dannet seg en seksmannsgruppe som hadde like mange sekunder igjen til et avmagret feltet med like mange kilometer igjen til mål.

Forsøket ble hentet inn foran den siste kilometeren, og selv om han hadde en lang vei å gå, maktet Groenewegen å finne en vei rundt Trek-opptrekket på egenhånd. Dermed vant 25-åringen Koolskamp for første gang.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse