ÅRETS MESTVINNENDE: Dylan Groenewegen har 15 seirer i 2019. Ingen mannlig proff har flere. Foto: Stephen Pond/Getty Images

Groenewegen blir i Jumbo-Visma

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 21.10.19 16:10

Del på    

Spurterens nye kontrakt strekker seg ut 2023.

(procycling.no): Dylan Groenewegen sin nye kontrakt med Jumbo-Visma strekker seg helt ut 2023-sesongen. Det offentliggjør laget selv i en pressemelding.

Dermed blir det minst fire nye sesonger i det nederlandske WorldTour-laget for den lynraske 26-åringen.

– Nå er jeg 26 år gammel, så jeg blir fortsatt bedre. Jeg ble en del av laget da jeg var 22 år gammel. Siden da har jeg forbedredt meg mye. Det har skjedd med enhver rytter som har blitt med i laget. Vi startet fra null og se hvor vi er nå, sier Groenewegen selv.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg er der jeg ønsker å være og laget er der de ønsker å være. Laget gjør alt veldig bra. Når jeg indikerer at det er ting som kan bli forbedret, så undersøker de det og folkene i laget begynner å jobbe med det. Det er avgjørende for at jeg er med her, konstaterer krutttønna fra Amsterdam.

Spurteren startet sin proffkarriere i Roompot-Oranje Peloton, som laget da het, i 2015. Men det ble bare ett år i det nederlandske prokonti-laget før storebror i det flate landet plukket opp spurttalentet.

Ny personlig rekord

Med 2019-sesongen ferdigsyklet kan Dylan Groenewegen se tilbake på sitt mest seiersrike år noen sinne.

Sankingen startet allerede i februar på femte etappe i Volta a Valenciana og fortsatte på fjerde etappe i Volta ao Algarve.

To seirer i Paris-Nice ble fulgt av endagsseier i Driedaagse-De Panne. Fem etappeseirer i mindre ritt kom i oppladningen til Tour de France. Der ble det bare én seier.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Med tre triumfer i Tour of Britain og soleklar seier i sesongavslutningen Ronde van Zeeland, foran Elia Viviani, endte Groenewegen med 15 triumfer.

Det er en mer enn han hadde i 2018. Med de 15 er han også to foran Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) og Primoz Roglic (Jumbo-Visma) på seierslista for profesjonelle herreryttere i kalenderåret 2019.

Tagget med: , , ,

Les også disse