Dylan Groenewegen straffet for denne manøveren etter mekaniske problemer. Foto: La presse/Dubai Tour

Groenewegen aksepterer straff og skylder på mekanikerne

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 8.02.18 18:32

Del på    

– Jeg mener dommerne gjorde en god avgjørelse, sier LottNL-rytteren.

(procycling.no): Dylan Groenewegens ambisjoner om å vinne Dubai Tour sammenlagt fikk seg et kraftig skudd for baugen på den 3. etappen torsdag.

LottoNL-Jumbo-spurteren slakter sine egne mekanikere etter en hendelse der han pådro seg en tidsstraff på 20 sekunder.

Nederlenderen fikk mekaniske problemer på et hektisk tidspunkt preget av mye vind da 70 kilometer av etappen gjensto. Rittkommisærene fulgte nøye med sammenlagtlederen, som de observerte liggende for lenge bak dragsuget til lagets følgebil.

Tidsstraffen sørget for at Groenewegens to sekunder store ledelse på Elia Viviani (Quick-Step) forduftet som dugg for solen. Nå nede på en 42.plass sammenlagt var vinneren av rittets åpningsetappe ikke villig til å rette noen kritikk mot dommerne.

– Jeg fikk trøbbel med sykkelen min, de mekaniske problemene gjorde at rittet gikk til helvete. Jeg mener faktisk at dommerne gjorde en god avgjørelse, men for min del gikk alt til helvete, sier Groenewegen ifølge Cycling Weekley.

Foto: La Presse/Dubai Tour

– Det er mine mekanikere som har skylden. Målet mitt var å vinne Dubai Tour, men nå blir det veldig vanskelig. Vi får se om det skjer noe på siste etappe.

– Den andre sykkelen min var også ødelagt. Derfor byttet jeg den også. Kranklageret var helt ødelagt.

Dubai Tour fortsetter fredag når den fjerde etappen går i mål på Hatta Dam, finalen som ofte setter et avgjørende preg på sammenlagtlisten.

Tagget med: ,

Les også disse