KLAR FOR NY SESONG: Etter en god 2019-sesong, har Hitec noe å bygge videre på i 2020. FOTO: Hitec Products

Lima om Hitecs sesongplan: – Får stort sett de rittene vi vil ha

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 15.02.20 14:13

Del på    

Og allerede mandag starter de sesongen i Dubai.

(procycling.no): Etter en god 2019-sesong, endte Hitec Products-Birk Sport på en 15. plass på UCIs ranking. Mens en topp 15-plass ville vært nok til å få invitasjon til alle WorldTour-rittene i 2019, har de åtte WorldTour-lagene nå fortrinn om de faller utenfor de 15 beste, slik tilfellet er med Movistar (18. plass).

– Ja, vi er jo ranket topp 15, men vi blir skjøvet ned til 16. plass siden Movistar er et WorldTour-lag. Vi får likevel stort sett de rittene vi vil ha, på grunn av lang historie og slikt. Det er to ritt vi ikke fikk i fjor, som vi har fått i år med De Panne og Amstel Gold Race, sier lagsjef Karl Lima til procycling.no.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Noen bekreftelser mangler fremdeles, som til Tour de Yorkshire og Liège-Bastogne-Liège, men Lima kan vise til en foreløpig utfyllende sesongplan. Observante lesere vil kunne legge merke til at det norske laget ikke skal kjøre i Vårgårda, men der vil Norge være representert med et landslag.

Sjekk hele sesongplanen til Hitec her!

Starter sesongen i Dubai

Sesongstarten er ikke langt unna for det norske laget, som åpner med Dubai Tour (17.-20. februar) neste uke.

Lima er selv på plass i Dubai for øyeblikket, hvor tre flate etapper og én kupert etappe med den velkjente avslutningen opp Hatta Dam – hvor Alexander Kristoff måtte gå over målstreken i fjor – som trolig vil avgjøre sammendraget.

Hitec stiller der med Ingvild Gåskjenn, Amalie Lutro, Ingrid Lorvik, Marta Tagliaferro, Lucy van der Haar og Greta Richioud.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Håper Gåskjenn kan fortsette utviklingen

Richioud er én av fire nykommere, sammen med Mieke Kröger, Natalie Midtsveen og Silje Mathisen. Av dem er det naturlig å ha størst forventninger til Kröger, som tok fem seirer i 2019.

– Hun kan vinne mange forskjellige ritt. Hun er ingen stor klatrer, men i klassikerne kan hun gjøre det bra. Ellers så tror jeg Vita (Heine) kan bli enda bedre i år. Så er jeg spent på de to juniorene vi har hentet inn med Silje Mathisen og Natalie Midtsveen. Vi kommer til å matche dem under de høyest rankede rittene, for å se om de kan utvikle seg. 

– Greta har vært hjelperytter i FDJ, men hun er europamester i juniorklassen på fellesstart. Jeg tror hun kanskje kan blomstre om hun får noen sjanser.

Av de norske rytterne hadde Heine en strålende sesong i fjor, med seks UCI-seirer. Ingvild Gåskjenn tok også et stort steg i løpet av året, og fikk plass på Norges lag i VM-fellesstarten i Yorkshire.

– Hun har blitt mye mer seriøs i treningsarbeidet de siste årene. Hun har jo Reidar Borgersen som trener, og hun tok et kjempesteg i fjor. Jeg håper hun kan fortsette med det i år, for da kan hun bli én av Norges beste. Det er hun for så vidt allerede, men hun kan gjerne etter hvert komme opp på Katrine Aaleruds nivå i klatringene. Hun er allerede en sterk spurter når det trengs, sier Lima.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse