TRIUMF I NYE FARGER: André Greipel har ikke fått det helt til de første dagene i nye klær, men på sjette forsøk kom seieren. Foto: Arkéa Samsic

Greipel traff på sjette forsøk

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 26.01.19 12:28

Del på    

Endelig kom den første seieren for Arkéa Samsic

(procycling.no): Etter fem etapper med etappeplasseringene 3, 2, 5, 4 og 6 så ble det endelig seier til André Greipel på sjette forsøk.

Den seiersvante tyskeren tok steget ned fra WorldTouren, og åpnet sin første sesong for Arkéa Samsic i La Tropicale Amissa Bongo. Men etter å ha blitt gjort til statist av Niccolo Bonifazio på tre av etappene, samt nederlag for både Lorrenzo Manzin (Vital Concept) og Biniyam Ghirmay (Eritrea), slo veteranen tilbake på sjette etappe.

Et redusert felt på 27 mann kom til Oyem, nord i Gabon, der Greipel spurtet bedre enn Youcef Reguigui (Terengganu Cycling Team). Manzin sikret seg tredjeplassen på etappen.

– Jeg er selvfølgelig glad for å vinne en etappe. Vi fikk ikke panikk og holdt oss samlet. Laget gjorde en flott jobb, og jeg fikk starte spurten min tidlig. Jeg er glad, fordi laget sluttet aldri å støtte meg. Rytterne og apparatet har vært optimistiske selv om jeg ikke klarte å vinne. Det er ikke lett å vinne her for Bonifazio og Manzin er i god form. Det er en lettelse å vinne en etappe. Den første i år for oss alle, sier Greipel i en pressemelding.

Niccolo Bonifazio hadde tre seirer samt en andre- og tredjeplass for sjette etappe, men klarte ikke podiet seks dager på rad. Men med syvendeplassen fik han samme sluttid som Greipel, og leder dermed fremdeles rittet sammenlagt.

Ukesrittet avsluttes søndag med en 140 kilometer lang spurtetappe fra Nkok til Libreville.

Lørdagens etappe var den 156. seieren til Gorillaen fra Rostock i hans karriere som proff. Den 157. kan han fort ta på søndag.

Tagget med: , , , ,

Les også disse