MAJESTETISK: Caleb Ewan og Peter Sagan maktet ikke å slå Gorillaen fra Rostock. Foto: Tim De Waele

Greipel med ny maktdemonstrasjon

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 21.01.18 10:17

Del på    

En duell mot Caleb Ewan avsluttet Tour Down Under.

(procycling.no): André Greipel pleier ofte å starte sykkelsesongen i forrykende tempo. Det har han også gjort i 2018. På søndagens siste etappe av Tour Down Under tok han sin andre etappeseier i årets utgave av det australske rittet.

Den 90 kilometer lange etappen i Adelaide endte i en kaotisk massespurt. Det så lenge ut til at ingen av lagene skulle få til et skikkelig opptrekk, men Quick-Step Floors tok initiativet inn på oppløpet. Elia Viviani klarte dog ikke å levere en ny seier. Caleb Ewan (Mithcelton-Scott) lå lengre bak, og dro i gang en langspurt. Det så lenge ut til å holde inn for den lille australieren, men på hjulet lå en tysk gorilla.

Greipel tettet luken til Mitchelton-spurteren, og passerte ham på de siste meterne. Dermed endte etappen nøyaktig slik som rittets åpningsetappe gjorde. Greipel foran Ewan, med Peter Sagan (Bora-Hansrgohe) på tredjeplass.

– Det er fantastisk å avslutte Tour Down Under med to etappeseirer. Ewan, Sagan og Viviani hadde vunnet én etappe, slik som jeg hadde, og jeg var lysten på å slå dem igjen. Det klarte jeg, og det føles bra, sier Greipel i en pressemelding.

– Caleb Ewan kom som en kanonkule, og det var ikke lett å passere ham, men jeg klarte det like før målstreken.

Tradisjonelt sett har Tour Down Under vært et meget fruktbart ritt for den tyske kraftspurteren. Triumfen i Adelaide var Greipel sin 18. seier i rittets historie.

– Jeg har lært at Tour Down Under og etappeseirer her er en fin måte å starte sesongen på. Jeg håper det er slik i år og. Jeg reiser hjem med en veldig god følelse etter to vakre uker i Australia. Nå vil jeg ta en pause på noen dager, før jeg bygger meg opp mot de neste målene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Cycling: 20th Santos Tour Down Under 2018 / Stage 6
Podium / Daryl IMPEY (RSA) Orange Leader Jersey / Celebration /
King William Street, Adelaide – King William Street, Adelaide (90km) / Men / TDU / © Tim De Waele

Impey tok sin største seier

Daryl Impey tok over sammenlagtledelsen da han ble nummer to på gårsdagens etappe til Willunga Hill. Richie Porte (BMC Racing Team) var like bak, men klarte ikke å knipe det nødvendige på Mitchelton-Scott-rytteren på etappen i Adelaide.

Etter andreplass bak Ewan i Stirling, andreplass bak Sagan i Uraidla, og andreplass bak Porte på Willunga Hill, fikk Impey endelig stå på toppen av pallen i Adelaide. Richie Porte endte som andremann i sammendraget, mens Tom-Jelte Slagter (Dimension Data) tok tredjeplassen.

– Å kjøre i gul trøye i Tour de France var et magisk øyeblikk, men dette er veldig nært det for meg. Jeg jobbet veldig hardt for denne triumfen. Det er spesielt med tanke på hvor viktig det er for laget og sponsorene. Vi hadde mye press på oss her, og at vi klarer å vinne er spesielt, sier Impey i en pressemelding.

– Det er et steg opp for meg i karrieren min. Dette var et stort mål for meg, og jeg har overbevist meg selv nå. Jeg har alltid tvilt litt på meg selv.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse