Prøv Procycling Pluss idag

GIR SEG IKKE: Spurtveteranen André Greipel fyller 38 år neste juli. Tirsdag ble han klar for Israel Cycling Academy. Foto: Bas Czerwinski/Getty Images

Greipel klar for Israel Cycling Academy

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 5.11.19 16:24

Del på    

Den 37 år gamle Gorillaen trolig tilbake på WorldTour-nivå.

(procycling.no): Tirsdag offentliggjorde Israel Cycling Academy at André Greipel er klar for den israelske sykkelsatsningen.

Laget er blant søkerne til neste års WorldTour der planen er å ta over lisensen til Katusha-Alpecin. Israelerne venter på godkjennelse av UCI, men det betyr dog trolig at 37-åringen fra Rostock returnerer til WorldTour-nivå etter kun ett år i Arkéa Samsic på sykkelsportens nest beste hylle.

Kontrakten han har signert med Israel Cycling Academy strekker seg ut 2020.

– Jeg gleder meg til en ny utfordring og til å igjen prestere på mitt beste nivå sammen med ICA. Det er er et prosjekt for framtiden med mange motiverte og talentfulle ryttere. Jeg har fulgt laget og sett den raske utviklingen de siste årene. Jeg ønsket å ta del i det spesielt nå som sjansen til å sykle WorldTour igjen er der igjen, sier Greipel i en pressemelding.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tyskeren startet karrieren på høyeste nivå for 13 år siden i T-Mobile og har tråkket inn mer enn 150 proffseirer.

– Jeg er ikke en som ser meg bakover. Jeg vil bare se mot fremtiden og fokusere på det. Jeg vet hva jeg er kapabel til og vil gjøre mitt beste for å vise det.

Det vordende WorldTour-laget sin tropp for 2020 er fremdeles langt fra spikret. Men ryttere som Daniel Martin, Ben Hermans, Davide Cimolai og nå også André Greipel er blant de større navnene som er offisielt klare.

Sistnevnte er den foreløpig klart eldste rytteren i laget.

– André Greipel har en så enorm palmares fra årene fram til i dag så å ha han i laget er en ære. Vi er overbevist om at han kan fortsette å vinne for oss i 2020. Men viktigst av alt er den enorme erfaringen han tar med seg både i klassikerne og i spurterne. Det vil bli satt stor pris på både av rytterne og av støtteaparatete, konstaterer sportsdirektør Kjell Carlström.

Greipel fikk ikke den kontrakten han ønsket seg i Lotto Soudal etter 2018 og forlot laget til fordel for Arkéa Samsic. Der ble det kun én seier som kom på den sjette etappen i La Tropicale Amissa Bongo.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse