Prøv Procycling Pluss idag

I BRUDD SAMMEN: På etappen til La Planche des Belles Filles gikk både Greipel og Politt i brudd. Neste år er de lagkamerater. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Greipel forberedt på hjelperytter-arbeid

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 14.12.19 12:06

Del på    

– Jeg kommer til å være ved Politt sin side mang en gang.

(procycling.no): Etter kun én sesong på prokontinentalnivå så bykset André Greipel opp igjen til sykkelsportens øverste hylle. Kontrakten med Arkéa Samsic, som egentlig strakk seg ut 2020, ble avsluttet så tidlig som i oktober. Nå venter et år i Israel Start-Up Nation som tar steget opp sammen med den tyske gorillaen.

Rostock-syklisten, som har rukket å bli 37 år gammel, hadde et lite minneverdig år i 2019. Kun én seier tok han i det franske laget. Den kom på sjette etappe av Tropicale Amissa Bongo.

2005 var forrige gang Greipel kun vant ett proffritt i løpet av en sesong. Da var han 23 år gammel og syklet for det tyske kontinentallaget Team Wiesenhof (der Geraint Thomas faktisk var stagiaire på høstparten samme år). Men til tross for en skuffende sesong så er hodet til tyskeren evigungt.

– Jeg gleder meg alltid til å starte sesongen. Jeg er veldig glad for å være en del av dette prosjektet, sa Greipel på lagpresentasjonen ifølge Cyclingnews.

Laget har endret seg med 16 nye ryttere inn og like mange ryttere ut fram mot 2020. Totalt 30 ryttere fordelt på 16 nasjonaliteter utgjør den første WorldTour-utgaven av Israel Start-Up Nation.

– Helt fra første øyeblikk så følte jeg meg komfortabel her. Det er mange kjente ansikter i laget, sier 37-åringen som er en av tre tyskere i laget.

– Jeg vil ikke snakke om andre tilbud, men det var enkelt å bestemme seg for å bli med. Jeg prater samme språk som Kjell Carlström (lagets manager, journ. anm). Vennskap har jeg med flere, og å kjøre med Nils Politt og Rick Zabel blir bra.

Artikkelen fortsetter under bildet!

SØKER VIDERE: André Greipel leter etter nytt lag. Foto: Arkéa Samsic

Klar for å hjelpe

Nettopp Nils Politt blir trolig en nøkkelrytter for Israel-laget neste år. Den tanngard-begavede klassikerrytteren fikk sitt store gjennombrudd med andreplassen bak Philippe Gilbert i Paris-Roubaix i år.

Greipel selv har vist sin kjørestyrke i klassikerne ved flere anledninger de siste årene.

– Min rolle er å passe litt på han og få ham til å tråkke på bremsen litt når det ikke er nødvendig å legge ned masse krefter, humrer Greipel om sin kjøresterke og offensive landsmann.

– Han har litt å lære. Men når det er sagt så hjelper det å kjøre som han gjør under klassikerne. Jeg kommer til å være ved Politt sin side mang en gang og skal støtte ham så godt jeg klarer gjennom året. Vi får se hvordan det går.

Artikkelen fortsetter under bildet!

DEN FORRIGE STORE: Andre etappe av Giro d’Italia 2017 var forrige gang André Greipel vant i en Grand Tour. Foto: Tim de Waele/Corbis via Getty Images

Usikker på eget program

Den forrige virkelig store seieren til Greipel kom i  på andre etappe av Giro d’Italia i 2017. Da økte han antallet etappeseirer i Grand Tours til 22. Men om han skal til Giro d’Italia igjen, eller om det som i år blir Tour de France vil han ikke si.

– Ingenting har endret seg når det kommer til ambisjonene.

– Jeg starter i januar og så er alt åpent. Jeg ba laget om å gjøre det på den måten. Så, etter hvert, kan jeg lett ta avgjørelsene etter å ha startet sesongen.

Dermed blir Tour Down Under første steg på en sesong Greipel kanskje håper skal bli starten på en liten svanesang mot slutten av en lang karriere.

Israel Start-Up Nation sine overganger før 2020:

Inn: Daniel Navarro, Alex Dowsett, Nils Politt, Mads Würtz Schmidt, Rick Zabel, Reto Hollenstein og Jenthe Biermans (alle Katusha-Alpecin), André Greipel (Arkéa Samsic), Dan Martin og Rory Sutherland (UAE Team Emirates), Hugo Hofstetter (Cofidis), Patrick Schelling (Team Voralberg Santic), Travis McCabe (Floyd’s Pro Cycling), James Piccoli (Elevate-KHS), Alexis Renard (uten lag) og Norman Vahtra (uten lag).

Ut: Rubén Plaza, Roy Goldstein og Zak Dempster (legger opp), Sondre Holst Enger og August Jensen (Riwal Readynez), Kristian Sbaragli (Corendon), Riccardo Minali (Nippo Delko Provence), Edwin Ávila, Ben Perry, Daniel Turek og Awet Gebremedhin (Israel – Start Up Nation Development Team), Dennis van Winden, Nathan Earle, Conor Dunne, Clément Carisey og Hamish Schreurs (alle uten kontrakt i 2020).

Tagget med: , , , ,

Les også disse