SLIK SKULLE DET SETT UT: Manuela Fundación skulle prege de nye draktene, men slik blir det ikke. Foto: Mitchelton-Scott

GreenEDGE bryter med Manuela Fundación

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 18.06.20 17:11

Del på    

Fortsetter som Mitchelton-Scott etter konflikt om eierskap med ny sponsor.

(procycling.no): Kun dager etter at Manuela Fundación ble offentligjort som den nye hovedsponsoren til GreenEDGE Cycling offentliggjør det australske laget at samarbeidet er avsluttet.

Fredag var dagen da laget, som i dag går under navnet Mitchelton-Scott, annonserte en langtidsavtale med den nystartede spanske veldedige organisasjonen.

Francisco Huertas er mannen bak Manuel Fundación prosjektet som for alvor starter i oktober. Hans personlige midler skulle finansiere organisasjonen, og da også sykkellaget.

I dagene som fulgte etter annonseringen av det nye samarbeidet ble stadig flere spørsmål stilt rundt om Huertas nå var ny lageier, eller om det fremdeles var Gerry Ryan og GreenEDGE Cycling som satt med kontrollen mens Huertas bare var sponsor. Begge parter kom med motstridende uttalelser i pressen.

– Til å begynne med følte vi en sterk forbindelse med Mr. Francisco Huertas, Manuela Fundación og deres noble mål, sier lagets grunnlegger Gerry Ryan i en pressemelding.

– Men etter hvert som forhandlingen eutviklet seg etter vår offentliggjøring på fredag, så har vi konkludert med at relasjonen ikke vil fortsette. Vi ønsker Mr. Francisco Huertas og Manuela Fundación alt godt i fremtiden, fortsetter den australske businessmannen.

GreenEDGE Cycling fortsetter dermed som planlagt under navnet Mitchelton-Scott med finansiell støtte fra Gerry Ryan. Lageieren er også eier av vinselskapet Mitchelton som preger lagets navn. Både ryttere og støttemannskap har gått ned i lønn under Covid-19-pandemien. Det er over når sesongen starter igjen.

– Vi vil returnere til full lønn for alle når WorldTour-sesongen starter igjen i august og binder oss også til 2021 mens vi søker etter en passende ny sponsor.

Hverken Manuela Fundación eller Francisco Huertas har uttalt seg om saken etter pressemeldingen fra GreenEDGE om bruddet.

 

Tagget med: , , , , ,

Les også disse