EN GLAD MANN: Andrea Piccolo vant tempoen i EM for herrer junior. Foto: Skjermdump Eurosport Player

Gledestårene rant etter italiensk EM-seier

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 7.08.19 12:49

Del på    

Andrea Piccolo vant tempoen for herrer junior.

(procycling.no): Etter fjorårets bronse i junior-VM, var Andrea Piccolo (Italia) den store favoritten til å vinne EM-tempoen for herrer junior i Alkmaar.

Ute ved mellomtiden halvveis var han sekundet bak nederlandske Lars Boven, men inn igjen mot mål var han sterkest og slo Boven med tolv sekunder.

Da den siste startende, Michel Hessmann (Tyskland), veltet like etter passering, ble det klart at gullet gikk til italieneren.

Piccolo var den eneste som kom seg under 27 minutter og vant med tiden 26:52. Da Hessmann krysset målstreken, fikk man se en tydelig rørt Piccolo som gråt gledestårer inn i et håndkle. 

– Jeg har ikke ord. Det var et veldig sterkt ritt. Jeg har ikke ord. Det er utrolig, sier Piccolo i et seiersintervju vist på Eurosport Player.

Boven ble nummer to og fikk med seg landsmannen Enzo Leinjse på podiet. Dermed har det foreløpig vært en god åpningsdag for hjemmenasjonen, som vant gullet på tempoen til kvinner junior tidligere på dagen. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Staune-Mittet best av de norske

De 22,5 kilometerne rundt Alkmaar var som skapt temporytterne, med en paddeflat profil og en forholdsvis enkel løype hvor de eneste små tekniske partiene kom ut fra start og inn mot mål.

Norge stilte med de to førsteårsjuniorene Oskar Myrestøl Johansson (Grimstad SK) og Johannes Staune-Mittet (Lillehammer CK), som tok henholdsvis bronse og gull under juniorens tempo i NM tidligere i sommer. 

Myrestøl Johansson startet først av de to og syklet også inn til en foreløpig bestetid da han krysset målstreken, som nummer åtte av 59 ryttere, på tiden 27:56. Ledelsen holdt han til rytter nummer 19, Gleb Karpenko (Estland) slo ham med 30 sekunder. Siden falt han ytterligere lenger ned på resultatlista og endte utenfor topp ti.

Staune-Mittet krysset målstreken på 27:52, en tid som holdt til en tiendeplass.

– Det er en dag på det jevne. Johannes blir nummer ti, vi hadde håpet på litt bedre, men i dag var det dette vi klarte. Begge guttene er førsteårsjuniorer, så nye muligheter kommer, sier landslagsleder Kai Lexberg i en pressemelding.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , ,

Les også disse