OVERBEVISTE I POLEN: Med tre UCI-seirer på rappen kjørte Erlend Blikra seg inn på EM-laget. FOTO: Team Coop

– Hvis det ender i en spurt, så tror jeg at jeg har alle muligheter

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 9.08.19 21:32

Del på    

Erlend Blikra klar for sitt første ritt for landslaget siden VM i 2014.

(procycling.no): Allerede før han begynte på de to årene i juniorklassen, gjorde Erlend Blikra seg godt bemerket. I 2013 vant han tempoen i ungdoms-OL og i sitt første år som junior i 2014 hoppet han fra seier til seier i første halvdel av sesongen.

Men så kom skadeplagene. En nerve i lysken førte til at han ikke konkurrerte i 2015 og han har siden slitt med å stabilisere nivået. Da det kunne se ut som han var på vei i fjor sommer, hvor han vant gatereittet i NM, endte sesongen tidlig da han fikk påvist kyssesyken på høsten.

– Det tok veldig lang tid før jeg kom tilbake fra det. Det ble en litt treg start på sesongen, men jeg føler jeg har kommet opp på et bra nivå igjen i sommermånedene, sier Blikra til procycling.no.

Tilbake på landslaget for første gang siden 2014

Lørdag sykler han EM-fellesstarten i U23-klassen. Det er faktisk første gang han kjører et ritt for landslaget som U23-rytter og første gang siden junior-VM i 2014 at han får kjøre som en del av det norske landslaget.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Det er en plass han har gjort seg fortjent til etter å ha vunnet tre etapper i det polske etapperittet Dookola Mazowsa i slutten av juli, hans tre første seirer på UCI-nivå som senior. 

– Følte du at det knakk en liten kode i Polen?

– Ja, det kan du kanskje si. Jeg har ikke levert på det nivået før, så det er kjekt når det løsner på en slik måte.

– Jeg er inne i en god periode, så da går ting veien. Jeg vet jeg har den gode avslutningen, så når jeg kommer til en finale uten å være veldig sliten, vet jeg at jeg kan kjempe om gode plasseringer.

Artikkelen fortsetter under bildet!

FORRIGE TUR MED LANDSLAGET: Tobias Foss og Erlend Blikra kjørte tempoen sammen i VM i Ponferrada i 2014. Foto: Even Emberland, procycling.no.

Usikker på hva han kan få til

Skade- og sykdomsfri er det ikke tvil om at rogalendingen holder et høyt nivå, og da kan det også holde til meget gode resultater i EM.

– I U23-klassen har man med en rytter som Blikra. Er han i toppform og han sitter med til en spurt, så kan han vinne. Jeg tror ikke det er mange U23-ryttere som spurter raskere enn Erlend om han sitter med. Men han har vært litt opp og ned, og det er en sjanse å ta, men han har absolutt gjort seg fortjent til den plassen med de resultatene han har hatt i det siste, sier sportssjef i Norges Cykleforbund, Hans Falk.

– Vi vet det er noen dager hvor alt ikke funker, så det er en liten sjanse å ta, men der har vi absolutt en medaljesjanse.

– Hva tror du at du selv kan få til på lørdag, Blikra?

– Jeg er usikker. Jeg vet jeg har en god avslutning, men jeg er nok avhengig av å få en lett reise inn til mål. Det spørs litt hvordan det blir kjørt, om det blir veldig aktiv kjøring og om små grupper går inn. Det blir et vanskelig ritt. 

– Hans Falk sier at det ikke er mange U23-ryttere som kan matche avslutningen din, hva kan du klare om det blir en spurt?

– Hvis det ender i en spurt, så tror jeg at jeg har alle muligheter, sier Blikra, som kan forvente seg konkurranse av ryttere som Alberto Dainese og Nils Eekhoff.

I Stavanger er han den eneste som av og til spurtslår Kristoff på trening. Nå er han endelig skadefri

Tror på små grupper til mål

Fredag var det rekognoseringstid for landslaget, som fikk et par runder i den 11,5 kilometer lange rundløypa i Alkmaar.

– Det er jo en krevende løype. Den er jo veldig teknisk. Det er mange belegningssteiner i byen, mange krappe svinger. Litt regn i tillegg, så kan det bli veldig glatt. Det er en spennende løype. 

– Det virker litt gateritt-aktig. Det er vel bra for deg?

– Jeg pleier å være god i gateritt, men når det blir så lange gateritt, så blir det fryktelig hardt. Det blir nok ikke noe standard massespurt med et stort felt, det blir nok små grupper til mål, tror Blikra.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

I tillegg til Blikra, stiller Norge også med Søren Wærenskjold, Lars Saugstad, Håkon Lunder Aalrust, Iver Johan Knotten og Jonas Iversby Hvideberg.

– Veldig grovt så blir det først og fremst viktig at vi er godt posisjonert fra start, for det kommer til å bli et enormt strekk på feltet. Vi har mange ryttere med en god avslutning fra en mindre gruppe som skal prøve å bli med på den aktive kjøringen. Jeg skal nok være den som sparer meg mest mulig til en eventuell spurt i finalen, sier Blikra om lagets taktikk.

Tagget med: , ,

Les også disse