AKKURAT: Van Anrooij klarte akkurat å ta seieren. Foto: Skjermdump Eurosport Player

Drømmestart for Nederland i EM

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 7.08.19 10:22

Del på    

Seier til hjemmehåpet på juniorkvinnenes tempo.

(procycling.no): EM i Alkmaar ble åpnet med tempo for junior kvinner onsdag formiddag. Norge stilte med norgesmester Tuva Byberg og Anne Dorthe Ysland, men de klarte ikke å blande seg inn i medaljekampen.

Det var russiske Aigul Gareeva som satte den første virkelige standarden med tiden 30:20.

Byberg, som var først ut av de to norske deltakerne, kjørte inn til en foreløpig andreplass etter 19 av 44 deltagere med tiden 31:13. Dessverre røk medaljehåpet raskt da både Camilla Alessio (Italia) og Leonie Bos (Nederland) klokket inn på 31:06 like etter og dermed skjøv Byberg ned til fjerdeplass.

Det ble likevel et godt resultat for Byberg, som til slutt endte på en syvendeplass.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Etter at 42 ryttere hadde kommet til mål, var det svenske Wilma Olausson som var nærmest Gareeva med tiden 30:59, men ute i løypa var fremdeles det nederlandske hjemmehåpet Shirin van Anrooij. Som siste startende ledet hun ved passering halvveis og inn mot mål holdt hun akkurat unna for Gareeva og vant med tiden 30:18, to sekunder foran den russiske jenta.

Dermed ble det en drømmestart på mesterskapet for hjemmenasjonen.

Anne Dorthe Ysland brukte 31:48 på de 22,5 kilometerne og endte på en ellevteplass. Både Byberg og Ysland er førsteårsjuniorer.

– De er begge førsteårsjuniorer. Jeg er veldig glad over deres prestasjoner. Spesielt Tuva som gjør en veldig god tempo, både med en syvendeplass og at hun kun var 13 sekunder bak bronsemedaljen, sier sportssjef i sykkelforbundet, Hans Falk til procycling.no.

Tagget med: , , ,

Les også disse