FJORÅRSVINNEREN: Geraint Thomas kjemper seg opp målbakken i Épernay på den tredje etappen. FOTO: Chris Graythen/Getty Images

– Gleder meg til Planche des Belles Filles

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 10.07.19 11:04

Del på    

Thomas ser frem til å teste beina i Vogesene.

(procycling.no): Mandagens tredje etappe til Épernay var kanskje en liten forsmak. Ingen favoritter tapte tid, men på de siste stigningene – og spesielt Côte de Mutigny – ble det en solid utskillelse, og en gruppe på 53 ryttere (ser man bort ifra splitten på fem sekunder i gruppen) kom samlet til mål i Épernay.

Gårsdagens etappe, 213,5 kilometer mellom Reims og Nancy, var en forholdsvis avslappet affære, inntill man nærmet seg avslutningen, hvor det ble mer hektisk.

– Det var en fin dag til det gjensto 50 kilometer og da ble det litt galskap: manisk og stressende. Jeg er glad over å ha fått denne dagen overstått, fortalte Geraint Thomas til pressen etter etappen.

ANNONSE: Følg Tour de France hver dag på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Dagens etappe til Colmar blir trolig hakket vanskeligere. Fire kategoriserte stigninger, de tre siste fem kilometer eller mer, med stigningsprosent mellom seks og sju prosent i snitt. Bakkene har også flere ramper over ti prosent, i tillegg til smale og tekniske utforkjøringer, som vil sette sitt preg på etappen.

En dag for et brudd er det mange som hevder, men her gjelder det også å være årvåken blant favorittene. Ikke nødvendigvis fordi det vil bli angrepet voldsomt, men det er en tøff etappe, med mange utfordringer. Samtidig har man også en solid nesestyver i bakkant i morgen, når flere lengre klatringer skal forseres – inkludert bakkeavslutningen til La Planche des Belles Filles.

(artikkelen fortsetter under bildet)

GODT BESKYTTET: Michal Kwiatkowski sørget for å lede Geraint Thomas og Egan Bernal trygt gjennom den fjerde etappen. FOTO: Chris Graythen/Getty Images

– Jeg tror det vil bli en stor dag [på torsdag]. Det er mye klatring før den avsluttende klatringen og det vil gjøre noe med hvordan folk føler seg. Jeg er sikker på at folk vil prøve å gjøre det meste ut av den. Men som sagt, jeg tror de andre fjellavslutningene er mye hardere, og i tillegg kommer de mot siste halvdel av rittet, så jeg tror de er mye hardere. Men det vil fremdeles bli avstander [på Planche des Belles Filles] og folk vil gi gass for å vinne etappen.

Waliseren har syklet den krevende Voges-klatringen to ganger tidligere i touren, begge gangene som hjelperytter for Chris Froome. I 2014 ble han nummer 19, et minutt og 23 sekunder bak etappevinner Vincenzo Nibali, mens han var nummer 10, 40 sekunder bak Fabio Aru i 2017.

Den femte etappen kan du følge LIVE hos procycling.no fra 13:15!

– Åpenbart frustrende

Fjorårets Tour-vinner har hatt en beskjeden sesong, og etter å ha veltet ut av Sveits rundt er det vanskelig å si helt hvor man har 34-åringen. I motsetning til fjoråret, hvor han hadde 30 rittdager, så har han i år 24 rittdager foran touren, men med langt mindre toppresultater. Han tror imidlertid ikke det nødvendigvis er noen ulempe.

– Det er vel gjerne sånn at touren går til min fordel (slik den er bygd opp i år), med tanke på mangelen på ritt jeg har hatt, svarer han til et spørsmål med tanke på å kjøre seg i form i starten av rittet.

– Jeg har jobbet hardt og trent hardt. Etappe seks er mer det du gjør på trening, mens i går [etappe tre] var en mer eksplosiv avslutning, så ja: jeg ser frem til det.

Tour-starten har heller ikke vært helt uproblematisk. Grand Départ i Brussel på første etappe endte han i asfalten i samme velt som tok ut Dylan Groenewegen, men Team Ineos-rytteren kom helt uskadet fra det. I den avsluttende bakken på etappen til Épernay tenkte han å drifte litt bakover i gruppen på de avsluttende meterne, men endte opp med at ingen kom rundt ham og han led et tidstap på fem sekunder i forhold til Egan Bernal og Thibaut Pinot – uten at han tror det blir avgjørende.

– Det var åpenbart frustrerende, men det er helvetes langt igjen, så alt er fint.

– Det var en liten luke og man tenker «å svarte», men det er hva det er. Jeg tror ikke noen har vunnet touren på små femsekunders avslutninger som det der.

ANNONSE: Følg Tour de France hver dag på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse