GIRO-SJEFEN: Mauro Vegni er blant sykkelsportens mektigste. Her i Jerusalem før starten av den 101. Giro d'Italia. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Giro-sjefen åpner for start i USA

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 7.05.18 20:41

Del på    

Mauro Vegni vil ta giroen til nye land etter Israel-starten.

(procycling.no): Den 101. utgaven av Giro d’Italia har forlatt Israel. Etter en transportdag mandag fortsetter giroen i hjemlandet på tirsdag. Årets Grande Partenza i midtøsten var første gang et av sykkelsportens treukersritt startet utenfor Europa.

Ideen om å starte utenfor verdensdelen der sykkelsporten står sterkest er ikke ny. Man trenger ikke se lenger tilbake enn til 2010 for å finne en kort flørt giroen hadde med en mulig amerikansk start. Mauro Vegni, nåværende sjef for Giro d’Italia, var strålende fornøyd med hjertebarnets debut utenfor de europeiske grensene.

– Jeg var overbevist om at dette eventyret kunne fungere. Jeg hadde tro på organisatorene i Israel da de kontaktet oss. Vi satset stort, og jeg kan si at vi vant, konkluderer Vegni overfor TV-kanalen Rai.

– Responsen fra publikum har vært overveldende. Det var mer enn vi kunne forestilt oss, men de gjorde en briljant jobb i Israel med å bygge opp til vår ankomst i landet.

Hvorfor ikke til USA?

Sykkelsporten når stadig nye bredder, men er fremdeles sentrert i Europa. Ifølge Mauro Vegni må man våge å tenke nytt for å nå enda lenger.

– Dette ble en stor seier for oss. Jeg er sikker på at vi må ta med oss de store arrangementene rundt om i verden for å få en komplett globalisering av sporten, forkynner Vegni.

– Giro d’Italia i Amerika? Hvorfor ikke, undrer 59-åringen.

En Grande Partenza i USA vil medføre mye reising, og store tidsforskjeller for rytterne. Ifølge Cyclingnews mener mannen som nå sykler i rosa, Rohan Dennis, at det finnes en grense. Etter en slik start som rytterne møtte i Israel sier BMC-rytteren at flytider på opp mot fem timer er akseptabelt.

Tagget med: , , , ,

Les også disse