SNUR: Mauro Vegni ville kåre den beste utforkjøreren i Giro d'Italia. Kort tid etter dødsfallet til Michele Scarponi (i midten)

SNUR: Mauro Vegni ville kåre den beste utforkjøreren i Giro d'Italia. Kort tid etter dødsfallet til Michele Scarponi (i midten), ble det utspillet tatt svært dårlig imot. Nå fjernes hele konkurransen. FOTO: AFP/Scanpix Luk Beines

Giro d’Italia gir etter for press: Fjerner omstridt konkurranse

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 3.05.17 12:07

Del på    

Ville premiere «beste utforkjører».

(procycling.no): Med dødsfallet til Michele Scarponi som bakteppe, vanket massiv kjeft og negativ omtale da RCS Sport kunngjorde at de ønsket å hedre «den beste utforkjøreren» i årets Giro d’Italia.

– En livsfarlig idé, konkluderte Sky-rytter Wout Poels via Twitter – og fikk bred støtte av kolleger på to hjul.

Les også: – En uakseptabel idé

Onsdag valgte Mauro Vegni å gå tilbake på avgjørelsen. Det bekreftet han overfor cyclingnews.com og La Gazzetta dello Sport i Alghero.

– Vi ønsket helt enkelt å utforme en tilleggskonkurranse og å skape mer interesse blant sykkelfansen. Dessverre var det ikke alle som forsto ideen bak prisutdelingen og andre igjen som benyttet anledningen til å skape mye støy. Vi har bestemt oss for å droppe konkurransen og trekke tilbake premiepengene. Vi kommer fortsatt til å ta tiden på rytterne ned utforkjøringene, men vil kun bruke tidene til å informere fansen om farten utøveren oppnår nedover, sier Vegni til de frammøtte mediene i Alghero.

Fjerner hele konseptet

RCS Sport hadde i utgangspunktet plukket ut ti utforkjøringer for tidtaking. Her skulle de fem raskeste få utdelt poeng, og til slutt skulle man kåre en vinner.

Dette går de altså nå helt bort ifra.

Leopard-Trek-syklisten Wouter Weylandts mistet livet i en utforkjøring under 2011-versjonen av Giro d´Italia. Tidligere denne sesongen måtte Michele Scarponi (Astana) bøte med livet etter en møteulykke med en lastebil under trening.

Årets utgave starter med en etappe mellom Alghero og Olbia førstkommende fredag.

Tagget med: , , , ,

Les også disse