SNØFULLT: Giro d'Italia besøkte Gaviapasset i 2014. Da lavet snøen ned. FOTO: Tim de Waele/Corbis via Getty Images

Giro-arrangøren vurderer å droppe Gavia

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 16.05.19 21:17

Del på    

Dårlige værutsikter gjør at Giro-arrangøren må tenke nytt.

(procycling.no): Et av de store høydepunktene kan fordufte fra Giro d’Italia. Ifølge den franske sportsavisen L’Equipe må Giro d’Italia-arrangøren RCS Sports fortløpende vurdere å fjerne Gavia-stigningen fra den 16.etappen.

Årsaken er kraftig snøfall og minus 10 grader i Alpene. Gaviapasset er veien som forbinder Bormio med Ponte di Legno, og har en høyde på 2618 meter over havet.

En endelig beslutning vil naturlig nok ikke tas før etappen nærmer seg (28.mai). Men arrangøren jobber med en alternativ løsning for etappen. Et av det mest realistiske alternativene, ifølge L’Equipe, er å forsere Mortiolo-stigningen en ekstra gang.

Etappen skal i utgangpunktet bestige det legendariske fjellet fra Mazzo di Valtellina-siden én gang, som stiger over tolv kilometer med ti prosent i snitt.

Rittdirektør Mauro Vegni avviser imidlertid opplysningene til den franske avisen.

– Det har jeg aldri sagt. Noen spurte meg om det var mulig med en dobbel-forsering av Mortirolo, og jeg svarte ’vi får se’, sier Vegni til Cyclingnews.

– Men jeg tviler på det. For å gjøre Mortirolo to ganger, betyr at etappen blir mye lenger. Vi må finne løsninger.

– Men selv uten Gavia vil etappen ha mer enn 4700 meter med klatring. Det holder, men vi får se. Vi har tro på at det blir mulig å holde etappen som planlagt, sier Giro-sjefen.

– For øyeblikket tar vi det dag for dag. Dette gjelder ikke kun Gavia. Det er ritt hver dag. Vi avventer værmeldingen, fordi det kan bedre seg neste uke. Og kan vi ikke gjøre Gavia, så har vi andre muligheter i tankene.

Tagget med: ,

Les også disse