TO AV TRE: Philippe Gilbert og Julian Alaphilippe er to av Quick-Step sine kapteiner. Elia Viviani er spurteren i laget. Foto: Tim De Waele

Gilbert: – Kanskje vinner jeg i år, kanskje vinner jeg aldri

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 17.03.18 09:42

Del på    

Belgieren er en av flere kapteiner i Quick-Step Floors.

(procycling.no): Å vinne ett monument er få syklister forunt. Philippe Gilbert har vunnet fire ganger. Det startet med to triumfer i Il Lombardia, i 2009 og 2010. Så kom Liège-Bastogne-Liège i 2011. Etter mange monumentløse sesonger ble Flandern rundt i 2017 belgierens fjerde. Nå vil han vinne de to han mangler. Lørdag har han sjansen i Milano-Sanremo.

– Det er alltid vanskelig å forstå dette rittet, sier Gilbert til cyclingnews.

Hemmeligheten til å vinne La Classicissima har han fremdeles ikke funnet. 13 deltagelser har det blitt, med tredjeplass fra 2008 og 2011 som de beste resultatene.

– Jeg har vært nærme noen ganger, men seieren kom aldri. Jeg var to ganger på podiet, og drømmen lever fremdeles. Kanskje vinner jeg i år, kanskje vinner jeg aldri. Jeg gir selvfølgelig alt hver gang jeg står på startstreken her. Jeg er en del av et veldig sterkt lag, og vi har sjansen med flere andre ryttere.

Til tross for Fernando Gaviria sitt skadefravær, har Quick-Step Floors flere kapteinemner på blokka. Gilbert er en av dem, men også Julian Alaphilippe og Elia Viviani er blant de største favorittene. Kanskje enda større enn Gilbert. Tim Declercq, Iljo Keisse, Maximiliano Richeze og Fabio Sabatini er de fire andre i blåtrøyenes rekker.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NUMMER TRE: Matt Goss slår Fabian Cancellara på målstreken i 2011. Gilbert blir nummer tre. (Foto: ©TDWSport.com)

Hvor Gilbert må henge med er klart. Cipressa og Poggio er de avgjørende punktene om belgieren skal vinne. I en massespurt på Via Roma vil han bli slukt.

– Vi vil prøve, så får vi se. Jeg har ingen krystallkule, og kan ikke si på forhånd hva som kommer til å skje.

– I 2011 var jeg nære å vinne. Jeg hadde beina til å klare det, men det ble tredjeplass. I 2007 var jeg også veldig bra, men ble kjørt inn med én kilometer igjen. Sånn er det bare. Man må akseptere det, og fortsette å prøve.

Tagget med: , , , ,

Les også disse